Blog Michelle: Dr. Pimple Popper

Chagrijnig bladerde ik door de Netflix-selectie en velde ik net zo lang afkeurende vonnissen als ‘gezien’ en ‘geen zin in’ tot er vrijwel niets meer over was. De avond ervoor had ik het nog een goed idee gevonden om drie uur lang te verkwanselen aan 80’s-krakers als Three men and a baby en Three men an a little lady. (Met als absoluut hoogtepunt het Tom Selleckje, oftewel de majestueuze snor van rentenierend acteur Tom Selleck.) Maar vandaag voldeed niets.

Dus waagde ik me aan YouTube. En da’s altijd riskant, want met YouTube weet je nooit waar je eindigt. Zo zocht ik ooit naar een oude aflevering van Fort Alpha (zucht, Ot!) en strandde ik ruim vierenhalf uur later bij een documentaire over Engelse punkers uit het tijdperk Thatcher. Ik bedoel maar. En zo deed ik dit keer per abuis een huiveringwekkende ontdekking. Dames en heren, ik ontdekte Dr. Pimple Popper.

Geen idee via welke onverklaarbare YouTube-omweg ik er terecht kwam, maar ik was er en ik kon het niet meer wegklikken. Dr. Pimple Popper dus, een gewiekste dame uit LA die de zeer onsmakelijke taak heeft om anderen van hun puisten, pukkels en mee-eters te ontdoen en al deze narigheid, hou je vast, op YouTube plaatst. Misschien nog wel huiveringwekkender dan de filmpjes zelf: ik leek spontaan een obsessie, of zeg maar abcessie, te ontwikkelen.

Met een hyperfocus die ik voor het laatst had bij de ontknoping van Breaking bad zag ik hoe tientallen opgespaarde viezigheid tot eruptie kwam. Ik zeg het je: die Vesuvius-uitbarsting viel achteraf dus hartstikke mee. Van kleine zwarte puntjes tot abcessen ten grootte van je vuist: onder het kalmerende gekwebbel van de dokter werd klein en groot op expliciete wijze ontmanteld.

Ik kon me niet voorstellen dat alle patiënten wisten dat ze gefilmd werden, want wáá-róm zou je daarmee instemmen? Zo werden een aantal fikse pukkels op de bovenlip van een oudere man aangepakt. En precies die zijn zo pijnlijk, dat weet iedereen die ooit een keer zestien is geweest. Het filmpje waarin de man een kwartier lang kermde van de pijn is inmiddels door honderdduizenden abcessieve YouTubers bekeken. Ik kreeg medelijden met deze meneer. Hij had gedacht dat Dr. Pimple Popper de ultieme oplossing was en betaalde daar met een gênante 15 minutes of shame een hoge prijs voor.

Arme man. Had hij toch beter voor een Tom Selleckje kunnen kiezen.


Michelle Bakker (30) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Middelbare school
Ja toooooch

Van duckface naar eendenbek
Bloed, leed en tranen
Volwassen
Haarprobleem
Op de cover
Zaktraining
Tussen kots en kids
Jazz
Bungalup
De kanariegele bank
Drama op de spoedkliniek
Karaoke
Barman
Krols
Gourmetten
Tepels & tape
Telefoonleed
Ziek
Polderglamour
Bril
De partyfotograaf
Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is