Blog Michelle: Haarprobleem

Haarprobleem

Ik heb haarextensions. Nu begrijp ik dat het wellicht gebruikelijker zou zijn om dergelijke irrelevante beautygeheimen voor mezelf te houden, maar u zult inmiddels ook begrijpen: als ik mij écht druk moet maken over wat ik beter wel en niet kan vertellen, kan ik per direct mijn hele blogserie opdoeken.

En zo erg is het ook niet: want als ik ze er uithaal, heb ik nog steeds niets te klagen. Het is dus niet dat ik een vlassig bosje stro angstvallig probeer te verbergen. De aanleiding was eenvoudig: VIVA wilde testen, Michelle was proefkonijn. En als je gratis en voor niks een haardos wordt aangeboden waar Ariël de zeemeermin jaloers op zou worden, dan ben ik de laatste die weigert. En zo gebeurde het dat mijn achterhoofd met tientallen centimeters aan haargordijn werd behangen.

Het resultaat was zeer bevredigend, want naast het beoogde uiterlijke effect bracht het me veel rand- en bijzaken waar ik voorheen geen rekening mee had gehouden en die het dagelijkse leven zomaar een klein beetje leuker maken. Zo verandert mijn badkamer elke ochtend in een scène uit ‘The blue lagoon’ wanneer mijn haar als een natuurlijke bikini functioneert. Bij het hardlopen zwengelt mijn volle paardenstaart zo hard mee dat ik er spontaan een tandje harder van ga huppelen en ik Instagram-waardig door de stad ren. Dansen krijgt een geheel nieuwe dimensie nu ik kilometers haar alle kanten op kan laten zwaaien – overigens tot hilariteit van mijn vrienden. En laten we de alom bekende onschuldige look niet vergeten: die komt natuurlijk stukken beter tot z’n recht nu ik semigeil aan de onderste puntjes van mijn haar kan frunniken terwijl ik mijn hoofd half schuin laat hangen.

Maar ‘elluk voordeel heb ze nadeel’ bedacht ik me toen één van mijn lange plukken haar uit India tijdens een date onopgemerkt in het kaarsvet hing te smoren en ik de rest van de avond opgescheept zat met een dik, vet, gestold stuk haar. Om nog maar te zwijgen over het afscheid met de betreffende man: tijdens het zoenen stokte de poging om zijn hand romantisch door mijn haar te laten glijden toen hij verstrengeld raakte in het web van kleine vlechtjes. Leg dan maar eens op een charmante manier uit waarom je achterhoofd als klein Tsjernobyl aanvoelt.

Ondanks deze gênante, maar luttele haarproblemen ben ik vooralsnog tevreden. Een tevredenheid die een serveerster uit de plaatselijke bageltoko om de hoek bruut de kop in wilde drukken.

“Hé, klopt het dat ik laatst een filmpje van jou op de site van VIVA heb gezien? Was jij dat?”
“Ja, dat kan kloppen.” Ik was verrast door haar directe benadering, niet in de laatste plaats omdat ik er kwam om mijn wekelijkse koffie te drinken, bagel te eten en krantje te lezen. En dan vooral om even niet te praten. Ze ging onvermoeid door.
“Over dat je extensions hebt laten zetten, ja toch?”
Ik knikte, keek voorzichtig om me heen en hoopte vurig dat niemand het had gehoord. Helaas, ik zag dat haar plat Amsterdamse getetter ook de aandacht van wat andere gasten had getrokken.
“Nou meid, ik wil je alvast waarschuwen: haal ze eruit. Je haar gaat eraan, ik zweer het je. Ik heb ook een jaar extensions gehad, nou, het is een ramp kan ik je vertellen.”
Ze keek me doordringend aan en tilde haar paardenstaart demonstratief op. Het resultaat was inderdaad niet fraai: er bungelde een afgebroken stuk haar onderin haar nek. Ik probeerde het gesprek vroegtijdig af te kappen om verdere ongemakkelijkheid te voorkomen.
“Nou, ik heb wel een heel goede behandeling gehad en ik hou ze er denk ik niet zo la…”
“Ja, ik denk, ik waarschuw je maar,” tetterde ze er nu nog harder doorheen. “Als ik jou was zou ik ze zo snel mogelijk eruit laten halen. Maar echt, zo snel mogelijk. Je gaat spijt krijgen.”
“Tsja, nou ja, ik…”
“Je gaat spijt krijgen, echt hoor. Ja, ik denk, ik zeg het maar.” Het was even stil. “Verder alles naar wens? Nog een koffie?”

Haar ongevraagde haaradvies had mijn humeur tot onder het vriespunt doen zakken en chagrijnig slokte ik mijn koffie naar binnen, zwerend dat ik voorlopig mijn broodjes en koffie uit stil protest bij de concurrent aan de overkant zou halen. Misschien had ze inderdaad gelijk en lonkt er bij het uithalen van mijn extensions een serieus haarprobleem. Maar dat was nu nog lekker haar probleem.


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Op de cover
Zaktraining
Tussen kots en kids
Jazz
Bungalup
De kanariegele bank
Drama op de spoedkliniek
Karaoke
Barman
Krols
Gourmetten
Tepels & tape
Telefoonleed
Ziek
Polderglamour
Bril
De partyfotograaf
Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is