Blog Michelle: Halloween is verschrikkelijk

Afgelopen zaterdag was het horrorgeweld in Amsterdam op volle kracht losgebarsten. Halloween leek dit jaar een flinke snuif te hebben genomen: het feest was overal in alle heftigheid aanwezig. Al dagen van tevoren hoorde ik vriendinnen over hun uiteenlopende kostuum- en schminkideeën. Ik had er allemaal geen zin in. Want om het op z’n moppersmurfs te zeggen: ik háát Halloween.

Begrijp me niet verkeerd, want ik ben best te porren voor een leuk verkleedpartijtje. Míts het in Brabantse contreien is en ik niet als een terminale Disney-prinses met een mes in haar hals en twee vampier-tanden hoef te verschijnen. Of met schmink. Schmink is de hel. Schmink stinkt, jeukt en maakt van acné bijna altijd acja. Dus besloot ik het hele weekend niet veel meer te doen dan een aantal biertjes te nuttigen in een kroeg waarvan ik 100% zeker was dat deze Halloween-vrij zou zijn en het daarbij te laten. Dat niet iedereen begrepen heeft wat het griezelfestijn precies inhoudt, bleek onderweg. Tussen alle Adam’s families door zag ik twee ogenschijnlijk verdwaalde carnavalsgangers hand in hand: de één in een kangoeroepak en de ander als lieveheersbeestje. Schattig.

Eenmaal thuis, ver verwijderd van alle griezelpraktijken was ik klaar voor een relaxed weekend. Met niets meer dan twee kattenbeesten op schoot zou het uitermate geschikt zijn voor alle leeftijden. Het bloederigste wat me eventueel zou kunnen overkomen zou óf te maken hebben met een maandelijkse cyclus (sorry boys) óf met het in stukjes snijden van een kipfiletje voor een duffe wokmaaltijd (sorry vega’s). Ik zette mijn telefoon uit, negeerde de onafgebroken stroom aan Halloween-propaganda op social media en besloot voor de 89e keer Notting Hill te kijken. In mijn Halloween-vrije bunker zou mij niks meer kunnen verrassen.

Zondagavond ging ik ervan uit dat al het bloed op mijn tijdlijn inmiddels gestold zou zijn en zette ik mijn telefoon weer aan. Tussen alle appjes door kreeg ik een melding. Maandag 10:00 uur: Tandarts. Missie gefaald. Ik ben nog nooit zo geschrokken.


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is