Blog Michelle: Playboy

Even op mijn achterhoofd krabben moest ik wel: deze week bereikte mij het opvallende nieuwsbericht dat de Playboy gaat stoppen met naaktfotografie. Je weet wel, het iconische blad van Hugh Hefner met de grootste liegende achterban (“ik lees ‘m voor de interviews!”). Ja mensen, in de vooravond van een potentiële Derde Wereldoorlog houd ik mij met dit soort triviale zaken bezig, maar dat terzijde. De heren die dit jammerlijke bericht nog niet hadden meegekregen kan ik weliswaar enigszins geruststellen: het betreft hier alléén de Amerikaanse editie.

De uitgever van het wereldberoemde blad zou het idee van een naaktmagazine oud en achterhaald vinden, er zou immers genoeg nakend ‘schoon’ (…wellicht niet in alle gevallen de juiste term) op het internet te vinden zijn. Maar goed, de Playboy zonder naakt, dat is toch een beetje als een kroeg zonder bier. En bier, da’s pas oud. Daar zijn de kasteleinen toch ook niet mee gestopt toen mijn generatie massaal aan Breezers stond te lurken?

Voor veel mannen is de Playboy een waar jeugdsentiment, als ik zo wat reacties op het internet lees. Stapels stiekem gekochte boekjes lagen ver verscholen onder hun bed met de bladzijden discutabel aan elkaar geplakt. Nu is dat voor meisjes natuurlijk een ander verhaal, maar toch is de Playboy ook voor mij een beetje jeugdsentiment. Dat zit namelijk zo. Op het plein bij mijn oude basisschool stond altijd een grote container waar al het oud papier werd opgehaald. Onbedoeld was dit eigenlijk een heerlijke plek om in te spelen en vooral: oude tijdschriften door te bladeren.

Met een béétje geluk vond je tussen de tientallen Kampioenen, Libelles en plaatselijke voetbalclubjournaaltjes de Playboy. Of misschien nog leuker: de Penthouse. Dat was de hoofdprijs. Gegarandeerd stond er dan binnen een oogwenk een grote schare klasgenoten om je heen. Want jongen of meisje: praktisch iedereen uit de klas was gezegend met een gezonde dosis nieuwsgierigheid naar de menselijke anatomie. En laten we eerlijk zijn: in de Playboy werd het allemaal iets sappiger (soms letterlijk) getoond dan in je vergeelde biologieboek.

Die borsten, dat was een ding, maar dat háár. Die grote plukken háár overal. Ja, dat had ik natuurlijk nog niet. Ik vond het rete-interessant allemaal, maar vooral ook heel vies, want dat vind je op die leeftijd. Ik kon me sowieso in de verste verte geen voorstelling maken van alles wat met sex te maken had, dus de eerste keer dat ik een foto zag waarop een vrouw een man oraal bevredigde was ik ronduit geshockeerd. Dit kon toch écht niet de bedoeling zijn van de mensheid.

Wel dus. Bij deze een subtiel bedankje aan de Playboy, de Penthouse en al zijn ordinaire concurrenten. Jullie hebben me toch enigszins voorbereid. Gut ja. En dan nu een Playboy zonder bloot. Dat wordt dan een keer écht de interviews lezen. En elke week een nieuw toetsenbord voor puberend Amerika, gok ik zo.


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is