Blog Michelle: Staat je goed

Blog Michelle: Staat je goed

Vorige week bevond ik mij weer eens in de sociale spagaat van mijn bijna-dertigers-leven. Op één dag was ik uitgenodigd voor twee verjaardagen. Nummer één werd 33, nummer twee werd 29. Ter vergelijking: nummer één woont samen met haar vriend en heeft een baby, nummer twee woont samen met twee vriendinnen en heeft vooral heel veel feestjes in haar agenda.

Voor verjaardag één werd ik op zondagmiddag in het park verwacht. Ik kan je vertellen: fiets op een gemiddelde zondagmiddag door een stadspark en al je zintuigen worden overspoeld met het jonge moederschap. En inderdaad, eenmaal daar ontstond er al snel een verkeersinfarct aan bug-a-boo’s.

En dus deed ik een beroep op mijn nog bijna ongebruikte moederkwaliteiten en liet mijn oestrogeen voor een paar uur de vrije loop. Met de ene baby nog op de arm deed ik met de andere dreumes een hardloopwedstrijdje. Een beetje spuug in mijn vers geföhnde haar veegde ik zonder te mopperen weg en ik redde maar liefst twee peuters van een vroegtijdig alcoholisme door verdwaalde halfvolle bierflesjes weer uit hun handen te trekken. Ik was on fire! Nou ja, Mrs. Doubtfire bedoel ik dan, maar dan zonder de verborgen piemel en lelijke kleren.

En dan is het natuurlijk wachten op de eerste die het gaat zeggen. Het is wachten op De Opmerking. De Opmerking die iedereen van mijn leeftijd weleens naar z’n hoofd heeft gekregen. Of onder een Facebookfoto zag verschijnen.

“Zo, Michelle, staat je goed!”

Ik heb geteld, het werd zo’n slordige acht keer naar m’n hoofd geslingerd. Geen. Grap. Inderdaad, de originaliteit leek goed verstopt tussen de luiertassen.

Aan het einde van de dag voelde mijn bovenarm aan alsof ik zojuist vijf bootcamps achtereenvolgens had volbracht en moest ik het Olvarit-buffet verruilen voor verjaardag nummer twee. Begrijp me niet verkeerd, want ik ben gek op kinderen, maar na een middag kwijlende baby’s kon mijn outfit wel een wissel gebruiken en schoot ik snel in iets anders.

Eenmaal bij de kroeg werd ik al buiten verwelkomd door een weeïge bier- en sigarettenlucht. Ik stapte de vertrouwde toko binnen waarna me vrijwel direct een gin-tonic aangeboden werd door de jarige, die met de slingers in haar haren zich net waagde aan het afsteken van een oversized sterretje. Ze gaf me een dikke knuffel en wees naar mijn outfit. “Staat je goed!”


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is