Blog Michelle: Tepels & tape

Vanavond heb ik een feestje. En niet zomaar één, want alsof Willy Wonka het zelf organiseert, kom je alleen binnen met een code. En die codes werden maar mondjesmaat uitgedeeld. Aan vrienden. En die vrienden konden weer een paar codes uitdelen aan hun vrienden. Het Amsterdamse ons-kent-ons had een nieuw level bereikt.

Ik bleek geen eerstegraads vriend. En ook geen tweedegraads. Maar na een paar dagen dringend doch subtiel rondvragen in mijn Whatsapp- en Facebook-kringen kreeg ik als derderangskandidaat tóch een code. Als een kwispelende puppy bedacht ik me wat ik die avond moest aantrekken, want de toegang zou mij pertinent geweigerd worden als (God verhoede) ik het in mijn hoofd haalde in een t-shirt te verschijnen.

Ik besloot zo ongeveer de meest sletterige jurk te bestellen die er op het wereldwijde web te vinden was. Zo eentje die wel heel lang is, maar met een decolleté tot aan je navel. Voor en achterkant. In het rood. Zo eentje die je daarna voor altijd in je kast laat hangen. Waarom ik ‘m bestelde? Geen idee. Wellicht was het mijn zojuist verworven ik-heb-een-code-dus-een-kaartje-high waarbij een gezonde dosis zelfvertrouwen werd meegeleverd.

Na enkele dagen kwam de jurk binnen en nog voor ik mijn jas uit had gedaan stond ik het pakketje uit te pakken. Al snel kon ik concluderen dat áls ik het feest ongeschonden en enigszins elegant door wilde komen bewegen absoluut niet was toegestaan. Een beetje heen-en-weer gewiebel en mijn beide tepels kwamen al gezellig om de hoek kijken. Welja.

Om het alom gevreesde nippleslip-risico minimaal te maken, moest ik aan de slag met tape. Tietentape welteverstaan. En daar stond ik, met twee dikke stroken tape over mijn voorgevel. Tepels, tape, tape-ls – jaja, terwijl ik de boel kundig af stond te plakken schoten de woordgrapjes door mijn hoofd. Iets minder grappig vond ik het idee dat ik daadwerkelijk zo naar het feestje zou moeten. Met groeiende bewondering voor Jennifer Lopez (klik) trok ik de jurk uit en vulde het retourformulier in.

Een beetje creativiteit in december, prima hoor, maar ik hou het toch liever bij papier-maché.


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Telefoonleed
Ziek
Polderglamour
Bril
De partyfotograaf
Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is