Blog Michelle: Tinder

Blog Michelle: Tinder

Ik zou jullie nu natuurlijk kunnen vermaken met een smeuïg verhaal van een verschrikkelijk mislukte tinderdate. Trust me: die heb ik gehad. Laten we zeggen dat het slagingsquotum van mijn Tinderafspraakjes ongeveer op 50% staat. Want dat is het: het blijft toch altijd een gok met die mobiele vleeskeuring. Ik vergelijk het graag met een grabbelton: vooral heel veel houtsnippers, en met een beetje geluk tref je soms een cadeautje.

Nou, dat cadeautje had ik gevonden hoor. In de vorm van Miquel, 33 jaar en aan zijn profiel te zien kwam hij uit een Spaanstalig land. Nu heb ik zelf een tijdje gewoond en gewerkt in Madrid en alles wat met Spanje te maken heeft krijgt bij mij een streepje voor. Naast het feit dat de swipende man uit Barcelona kwam was hij ook uiterst geïnteresseerd en had een leuke baan in PR. En laten we de grootste Tinderpré niet vergeten: hij zag er bijzonder appetijtelijk uit.

Eén foto betrof een uiterst zoet portretje uit zijn kinderjaren, met hoge potentie om eierstokken keihard te laten rammelen. Op zijn andere foto keek hij quasi nonchalant met een schuin hoofd en mysterieuze ogen sexy de camera in. Deze señor zou niet misstaan in een advertentie voor horloges met cognackleurige bandjes die uiteindelijk alleen gedragen worden door verwende Gooise studenten of oude mannen met veel te veel geld.

Zo’n anderhalf uur kabbelde onze chat bijzonder soepeltjes voort en zoals dat gaat bij vrouwen, was ik in mijn achterhoofd al vele fases verder. En terwijl ik in gedachten al naast mijn Spaanse god op het altaar stond, keek ik nog een paar keer naar z’n foto’s. Herkende ik die foto toch niet ergens van? Was ik hem niet eerder tegengekomen in de donkere krochten van het Amsterdamse uitgaansleven? Ergens kwam hij me zo bekend voor…

Ik bedacht me dat een gewaarschuwd MTV Catfish-kijker voor twee telt en dus sloeg ik zijn foto op en opende een zoektocht op Google, in de hoop wat meer te vinden over Miquel. Helaas, mijn diepgewortelde wantrouwen bleek terecht. Tinder was niet de enige plek waar hij zijn mooie koppie etaleerde. Sterker nog, de foto’s leken letterlijk bezaaid over het wereldwijde web. Miquel had zowel een Engelse als Nederlandse Wikipedia, tientallen fanpages, paparazzifoto’s en naast een eigen IMDb-pagina las ik dat hij zelfs een Oscar op zijn schouw heeft staan.

Mijn 33-jarige Miquel bleek namelijk niemand minder dan, jawel, Christian Bale.

Miquel gebruikte dus de foto’s van de Oscar-winnende acteur en hoopte daarmee wellicht een naïef meisje aan de haak te slaan met overduidelijk weinig kennis van Hollywoodfilms. Ik moet ‘m nageven: hij zat bij mij in de goede richting. Tja. Gelukkig heb ik mezelf tijdig een zeer ongemakkelijke en teleurstellende tinderdate bespaard. Laten we eerlijk zijn: er dán pas achterkomen dat je je online versierkunsten hebt losgelaten op een corpulente Spanjaard met acnéproblemen – dát zou pas Bale zijn.


Michelle Bakker (29) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is