Blog Michelle: Van duckface naar eendenbek

Michelle Bakker

Met een beetje naakt is helemaal niets mis: niet voor niets bestaat onze rubriek Anybody al 25 jaar. Maar in de gevallen dat je naakt móet, is het zelden leuk. Zo werd ik daags voor mijn dertigste verjaardag, wat op zich al een aanslag is op je mentale gestel, opgeschrikt door een brief met het vriendelijke verzoek een afspraak te maken bij de dokter. Gefeliciteerd met je verjaardag Michelle, hier is je cadeau: een uitstrijkje.

Vanaf nu moet ik, net als alle andere vrouwen in de leeftijd tussen de dertig en zestig, elke vijf jaar langs. Yep, mijn onbezorgde duckface-jaren zijn voorbij, het ingewikkelde tijdperk van de eendenbek is begonnen. En alsof dat nog niet confronterend genoeg is, werd er in de brief met angstaanjagende ziektes en heftige aandoeningen gestrooid. Leuk joh, dertig worden. Hieperdepiep so-a. Misschien heb je wel dit, misschien krijg je wel dat. Het leek de loterij wel. Helaas zonder levensgrote cheques, bakken ijs of Gaston – goeeeeeeeedemiddag – Starreveld toch een stuk minder gezellig.

De brief kwam in de bermudadriehoek van mijn ongeopende post terecht. Je raadt het al: de brief heeft daar nog weken gelegen. En hoewel ik weet dat een doktersafspraak doorgaans sneller gemaakt is dan een excuus, doe ik het laatste veel vaker. Erg aantrekkelijk is het ook niet: in een lelijk kil kamertje, waar elke vorm van warmte en gezelligheid volledig in de kiem wordt gesmoord door intense ontsmettingsgeuren en nietsbesparende tl-verlichting, met je benen gespreid in twee beugels liggen. Om nog maar te zwijgen over het gepruts met die onmogelijke eendenbek en het naar binnen staren van, laten we wel wezen, een compleet vreemde. Zó ongemakkelijk.

Maar goed, wat moet dat moet, en dus belde ik gisteren voor een doktersafspraak. Let the eendenbekkenparade begin. “Goeeeeeeeeedemiddag,” klonk het aan de andere kant. Misschien wordt het toch nog gezellig.


Michelle Bakker (30) woont in Amsterdam en werkt fulltime op de redactie van VIVA.

mies@viva.nl

Instagram: michelle.bakker
Twitter: @michellebakker

Lees ook Michelle’s eerdere blogs:

Bloed, leed en tranen
Volwassen
Haarprobleem
Op de cover
Zaktraining
Tussen kots en kids
Jazz
Bungalup
De kanariegele bank
Drama op de spoedkliniek
Karaoke
Barman
Krols
Gourmetten
Tepels & tape
Telefoonleed
Ziek
Polderglamour
Bril
De partyfotograaf
Halloween is verschrikkelijk
De Negen Straatjes
BN’ers
Playboy
Oplapdag (deel II)
Oplapdag (deel I)
Dokter Jochem
Staat je goed
Chill
Tramtrauma
Koken is kut

Lowlands
Kerrrmis
Steppen

Op de camping

Tinder
Erik
Wildplassen
Erotische massage
Brombeer
In de schijnwerpers
Krabpaal
Het verschrikkelijke leed dat zeroes mode heet
Waarom 30 worden helemaal niet erg is