De grote Miley-show (klikblog!)

Gister vierde Brooklyn een feestje, want de jaarlijkse MTV Video Music Awards werden er uitgereikt. Om die prijzen gaat het eigenlijk bijna helemaal niet. Veel leuker zijn de rode loper, de optredens en de outfitwissels van Lady Gaga.

Dit jaar praatte men achteraf maar over één ding: Miley Cyrus. In haar nieuwste video liet het voormalig Disney-sterretje al zien dat ze tegenwoordig liever twerkt dan brave countrydeuntjes zingt. Maar haar optreden van gister móet je gewoon even zien, ook al ben je een fervent showbizzhater.

Of eigenlijk liever misschien niet. Ik heb me nog nooit zo ongemakkelijk gevoeld tijdens het bekijken van een optreden. Als een oversexte hofnar twerkte Miley zich een weg over het podium. En die arme, arme Robin Thicke. Samen met Miley zong hij zijn hit Blurred Lines, maar tijdens het zingen werd de kerel continu door haar besprongen. Het preutse Amerika was natuurlijk weer compleet verafschuwd. Omdat beelden in dit geval meer zeggen dan woorden, heb ik de leukste gifjes van de memorabele show opgespeurd.

Hier komt Miley op en zorgt ze voor instant nachtmerriemateriaal. Kijk dit gifje vijf keer en je kan gegarandeerd niet slapen vannacht. Zodra Robin het podium betrad, gingen Miley’s remmen helemaal los. En dan natuurlijk het foute twerkmoment met Robin. Het is maar goed dat de zanger een zonnebril droeg, want anders konden we allemaal zien dat de tranen ‘m in de ogen stonden van ongemakkelijkheid. Dit alles deed Miley trouwens in een niet al te flatteus pakje, waarin vooral haar billen de aandacht kregen. Uiteraard is er alweer een meme van gemaakt. Als je het aandurft om het hele optreden te zien: klik verder!

Ook de sterren in het publiek konden hun ogen niet geloven. De meningen bij One Direction waren wat verdeeld en Rihanna dacht vast: ‘I twerk that wayyy better, bitch’. De familie Smith dacht een gezellig avondje uit te hebben, maar de shock die zij beleefden blijft ze ongetwijfeld nog weken bij. Harry Styles van One Direction had het op een gegeven moment wel gezien en besloot een sinaasappeltje te pellen.

Maar gelukkig gebeurde er meer die avond. Zo gaf Justin Timberlake een magistraal optreden weg en danste zelfs nog een minuutje met zijn oude bandmaatjes van N*SYNC. Lady Gaga liep de halve avond rond in een string en liet Miley’s kontje daarmee in het niet vallen. En de schijnbaar brave Taylor Swift veroverde wederom mijn hart toen ze even genoeg had van het oorverdovende gegil van de One Direction-fans. Maar laten we vooral ook de muziek niet vergeten. Bruno Mars bracht zijn nieuwe single ten gehore en liet daarmee het hele vrouwelijk publiek in katzwijm vallen. Gewoon drie keer kijken dit filmpje, en je bent Miley-gate weer geheel vergeten.

Bron beeld: Hollywoodreporter.com