Blog MissFlirt: De liefdes van mij en mijn zusjes

barbies

De VIVA die vorige week in mijn bus belandde ging over familie-issues. Op de voorkant poseert een knappe tweeling en onwillekeurig denk ik terug aan mijn eigen zusjes. Ik kan me die tijd dat we allemaal thuis woonden nog goed voor de geest halen.

Grote oorlog versus onvoorwaardelijke liefde

Het was altijd hetzelfde liedje: Buitenshuis namen we het onvoorwaardelijk voor elkaar op, terwijl we elkaar binnenshuis de tent uit vochten. Als ik mijn nieuwe nagellak, Naf Naf-parfum, oversized t-shirt of mijn Levi 501 in de kamer van mijn zus aantrof, dan had je steevast de poppen aan het dansen.

Ik kan een lach niet onderdrukken als ik me weer inbeeld waar we ons in die tijd allemaal druk om maakten. ‘First World Problems’. En als één van ons een mannelijke vriend of prille liefde mee naar huis nam, dan begon de rest zich ook steevast uit te sloven. Er werd een extra blik in de spiegel geworpen en waren we ineens de gezellige kletsgrage zusjes.

Arme ouders

Hoewel we ons als redelijk behapbare pubers door deze fase hebben heengeslagen, hadden mijn ouders soms toch wel wat met ons te stellen. Zo is de één een keer met een nieuwe lover dronken de sloot in gefietst, hebben ze een keer de hele camping op z’n kop gezet omdat de ander kwijt was met een Italiaanse vakantieliefde en brachten ze een oude beautycase van ons naar de buren voor hun dochtertje, waar ter plekke nog wat condooms in gevonden werden.

Niet op al mijn acties ben ik trots en dat zal voor mijn zusjes hetzelfde gelden. Toch ben blij dat we jarenlang geëxperimenteerd, gefaald en ervaren hebben. De liefde. A bumpy ride, maar met een mooie eindbestemming. Inmiddels zijn we allemaal gesetteld en gelukkig. Soms worden er met kerst nog wel eens gênante verhalen opgehaald, maar de échte zussengeheimen blijven achter slot en grendel.

What happens between the sisters, stays between the sisters!

Door: FleurFlirt

CC foto: Freddycat1