Apps waar muziek in zit

muziek-apps

Of je nou alleen naar muziek luistert, of ook zelf muziek maakt (of wil maken), je mobieltje kan je helpen. Hieronder de zes leukste/raarste/handigste gratis muziek-apps van het moment.

Starmaker is een goed gemaakte karaoke-app. Je kunt kiezen uit een fikse hoeveelheid liedjes, al moet je voor de leukste songs apart betalen – wat te verwachten is bij een in basis gratis app.
Het spel functioneert goed (en op Android kun je zelfs filmpjes maken), maar afgezien van die ene keer per jaar dat je vast komt te zitten in een trein en je de sfeer in de wagon wilt verhogen, zie ik maar weinig gelegenheden die vragen om mobiele karaoke…
Playstore
iTunes

Luister je muziek via heel veel kanalen? Dan is Soundwave de oplossing voor jou. Deze app verzamelt al je playlists van bijvoorbeeld YouTube, iTunes en Spotify en maakt er een geheel van. Ook kun je uiteraard je verzamelingen delen. Voor iOS download je MusicTube en maak je een Soundwave-account aan, in Android kun je rechtstreeks met Soundwave aan de slag.
Playstore
iTunes

cowbell

Musicalfreak? Download dan de gratis MTIshows. Deze app is een database waarin je heel veel musicals kunt vinden, bekend en minder bekend. Met een samenvatting van het verhaal en audiofragmenten krijg je snel een beeld van de show. Nadeel? Niet alle musicals staan erin (waar is Dreamgirls, bijvoorbeeld?!).
Playstore
iTunes

Als je liever zelf muziek speelt, dan is Pocket shaker de app voor jou. Verander je telefoon in een castagnet of een cowbell in een handomdraai. Perfect voor de Lowlandscamping komend weekend; zoek een mede-kampeerder met een gitaar, ga ernaast zitten en shaken maar!
iTunes
Ben je niet zo ritmisch? Dan is er altijd nog die goede oude xylofoon. Uitermate geschikt om de mensen om je heen vrolijk mee te wekken na een lange nacht feesten! Bonus: geen stokje nodig om mee op je telefoonscherm te slaan.
iTunes

Lees hier meer blogs van Jedidjah