De naakte held op sokken

Drie mannen op een campagneposter. Drie sixpacks waarbij je letterlijk tot zes kunt tellen, drie paar brede schouders om tot snot aan toe op uit te huilen, drie paar sterke armen om in katzwijm in te vallen. Kippenvel verschijnt op mijn armen. Niet van de Vijftig Tinten Grijs-visioenen die het drietal teweeg brengt. Het tegendeel. Op enkelhoogte begint voor mij de grote horror. Waarom, Zeeman, waarom? Waarom naakte mannen met sokken aan?

Hunk op sokken
De confrontatie met deze doodsteek voor mannelijkheid komt soms op een onbewaakt moment. In een strijd van moeilijke knopen, schoenveters en traptreden, is de reis van A naar Bed gehaald. Hij is lang, knap en goddelijk onweerstaanbaar. Als volleerd multitasker trapt hij zijn schoenen uit en smetteloze zwarte sokken zien het licht. Hij rommelt aan zijn broekknoop. En plots komt het besef. In een wilde waas van wanhoop wil je een brij van woorden roepen, maar het is al te laat. Daar staat hij dan, een beetje nonchalant te doen met boxershort en sokken aan. ‘Potje Monopoly maar?’

Zichtbare sokken
Nee, de blote vrouw op sokken is ook geen natte droom. Al komen wij op zondagmorgen toch beter weg met comfy shorts en een stipjessok. Sokken zijn gewoon weg een tikje eigenaardig. Zachte zakjes voor je voeten die als einzelgänger dwalend door de garderobe gaan. Zo zacht en comfortabel in gezelschap van anderen, zo oncomfortabel zonder. Ze zijn om niet gezien te worden. De zwarte schaapjes in je schoen.

Zichtbare sokken goed doen? Draag een fel sokje in zwarte enkellaars met een opgerolde spijkerbroek. Een randje zichtbare sok is zo niets om je voor te schamen. Ook met een paar All Stars staat deze stijl heel goed. Stipjes of printjes zijn voor helden met sokken. Mits je onder ede belooft; ik doe ze uit voor ik naakt ga.

cc: Zeeman