Het (niet zo) glamoureuze bestaan van een blogger

Online shoppen, reizen, model staan en o ja, af en toe nog wat knutselen; mijn leven als blogger kan er vaak erg glamourous uitzien.


Maar hoe is het nu echt om in deze tijd een blogger te zijn?

Eerst een aantal feiten:

Blog: www.lanaredstudio.com
Onderwerp: Do-It-Yourself & Lifestyle
Bezoekers per maand: +/- 25.000
Demografie meeste bezoekers: Verenigde Staten
Sponsors jaarlijks: +/- 15
Inspanning in tijd: full- time baan, naast een full-time baan
Opbrengst per maand: kan ik niet van eten
Waarom?: Het is voor mij de beste onbetaalde baan op de wereld

Ik ben zoals de meeste bloggers voor de fun begonnen met mijn blog. Ik ben dol op „knutselen” en vind dat ik wel een eigen stijl heb en dit wilde ik graag delen.

Door een blog te beginnen maak je van dagelijks kettinkjes ontwerpen ineens een geaccepteerde hobby, of soms zelfs ‘baan’. Wat vroeger truttig werd gevonden is nu vooral hip en trending wanneer het in een blogvorm wordt gegoten.

Al snel werd mijn blog regelmatiger bezocht en voelde ik de druk om beter te worden en meer posts te plaatsen. Deze druk was erg fijn, want het maakte mij fanatieker en ik leverde dagelijks werk dat kwalitatief steeds beter werd. Maar die druk levert uiteraard ook meer stress op, om te presteren en om het bezoekersaantal hoog te houden. Soms kun je het wel vergelijken met een verslaving. Niet van de aandacht, maar je wilt wel dat mensen je blog leuk vinden en je gaan en blijven volgen. En het ultieme doel is natuurlijk dat ze echt geïnspireerd raken en een tutorial namaken of je stijl graag willen dragen.

Een blog hebben is heel veel werk, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn leven is in die twee jaar op de meest vreemde en geweldige manieren gevormd door mijn ‘soort-van-baan-hobby’. Overal waar ik ben krijg ik inspiratie voor nieuwe projecten. En overal waar ik kijk zie ik ideeën voor nieuwe outfitposts en ik heb zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet en hopelijk ook geïnspireerd.

En hoe zit het dan met de glamourfactor van het bloggerleven?

Nou dat is niet zo glamoureus als het lijkt 😉 Ja ik vind het stiekem heerlijk om te zeggen dat ik een blogger ben en dat ik mijn eigen kleding, interieur, haarstijlen en zelfs koffiekopjes ontwerp. En ja ik sta soms in leuke bladen, krijg gratis spullen en kleding en complimenten.

Wat je niet ziet is dat ik bijna al mijn outiftposts zelf maak, dit houdt dus in dat ik in mijn woonkamer met mijn camera op een statief en afstandsbediening in de hand een hele dag foto’s van mijzelf maak. Lachen, zwoel kijken, springen, alle zogenaamde spontane houdingen zijn gepland, getimed en in mijn eentje vastgelegd. Laten we zeggen geplande lol in je eentje.

Iedere dag gebeld worden door de nieuwste modeontwerpers die mij zo graag in hun nieuwste outfits zien? Tot nu toe nog niet helaas 😉 70% van mijn tijd gaat naar het bijhouden van mijn zelfgemaakte mediakit-mailtjes zodat ik die naar sponsors en bedrijven kan sturen. In je pyjama ’s nachts op de bank mailtjes versturen? Niet zo glamourous!

Wat ik ook niet laat weten is dat ik meerdere projecten opnieuw heb moeten doen omdat het gewoon niet lukte – of omdat mijn lieve katten ze stuk hebben gemaakt. Ik heb ondertussen 5 kussen-DIY’s omdat de katten ze als hun eigen creatieve projectjes behandelen en zorgvuldig vernietigen. Maar wanneer ik een foto van de 2 monstertjes wil maken als‚ grappige op-heterdaad-betrapt-foto voor Instagram doen zij dat natuurlijk niet. Dus wat doet de blogger in mij? Katten op een stuk kussen zetten en snel de foto maken.

Een huis vol zelfgemaakte spullen, eten altijd lauw door de Instagram- foodfoto’s, honderden egocentrische foto’s van mijzelf en veel te weinig tijd is hoe ik mijn blogger leven het beste als conclusie kan omschrijven. Tijd om te relativeren? Gelukkig niet, mijn fantastische drukke praktisch onbetaalde ‘hobby’ zit te wachten.

 © Beeld:lanaredstudio

Bezoek de website van Lana Red voor meer verhalen over het leven als blogger.