Nieuw voor Nynke: Vakantie

We gingen dus op vakantie. Naar een vakantiepark, ergens in Nederland. Met een volgeladen auto. In de weken voorafgaand hadden we nog heimelijk campings in Frankrijk bekeken. Hadden we er wel goed aan gedaan om zo dicht bij huis op vakantie te gaan? Wat als het nou een week zou regenen? En in Frankrijk kunnen we altijd zo lekker wielrennen. Oooooh, wielrennen in Frankrijk. Dat zou leuk zijn zeg. Maar we hadden het vakantiehuisje in Friesland al geboekt.

Hadden we Frankrijk ook aangedurfd? En zo ja: hoe ver dan? Hoe ver zouden we met Janne kunnen autorijden?

Het waren ‘als’ verhalen. Want we wisten ook: je kunt dan misschien heel mooi fietsen in Frankrijk, met een twee maanden oude baby uren in de auto zitten, daar hadden we ook geen zin in. Ik ben inmiddels een volleerd tankstation-borstvoeder, maar het is nog altijd niet mijn hobby. En wat als er dan file zou komen? Daar sta je dan, in een zweterige auto op de Autoroute du Soleil met een huilende baby op de achterbank.

Er zijn ongetwijfeld mensen die lachen om onze bezwaren, en die met hun pasgeboren baby drie maanden door Thailand zijn getrokken, maar zo heldhaftig zijn we niet. En we bespraken die rampscenario’s vooral ook omdat we daarmee onszelf susten dat we de goede beslissing hadden genomen.

Enfin. Wij dus naar het vakantiepark waar ik mijn hele jeugd heb gespendeerd. En wat bleek: met zo’n kleine baby maakt het helemaal niet uit waar je bent. Alles wat je meemaakt, is mooi meegenomen. Elk fietstochtje is een onderneming, elke wandeling is gezellig, omdat zij net de bomen heeft ontdekt en dus elke keer extatisch ligt te trappelen bij het zien van een bosje. En in de Maxi Cosi in de bakfiets kon ze heerlijk slapen.

We fietsten ergens naartoe, aten een broodje en fietsten weer terug. En we beschouwden dat als een enorm goede dag. De familie kwam langs, we aten een ijsje en dat was ’t dan wel. En we fietsten naar de duinen waar ik vroeger altijd met mijn familie kwam. We maakten een foto, precies op de plek waar mijn broers en ik altijd in het zand speelden. En toen haalde hij ook nog een ring uit zijn broekzak.

Nee, deze uiterst degelijke vakantie zal ik niet snel vergeten.


Om de week blogt journalist en schrijfster Nynke de Jong (31) voor VIVA Mama. Ze woont samen met Tom en is onlangs bevallen van dochter Janne.

Lees ook:

Nieuw voor Nynke: Weten dat je een kind wilt
Nieuw voor Nynke: De dromen van een zwangere
Nieuw voor Nynke: Wondertjes en onderkantjes
Nieuw voor Nynke: Mijn leven als hond
Nieuw voor Nynke: Voor Janne
Nieuw voor Nynke: Plannen
Nieuw voor  Nynke: Cadeaus
Nieuw voor Nynke: Kwartetspelletjes