Nieuwe games voor een verloren uurtje

Er komen op het moment veel nieuwe games aan en het eind is nog niet in zicht, zeker niet nu de feestdagen en de nieuwe consoles eraan komen. Hoog tijd dus weer voor een overzichtje. Hieronder een rijtje spellen die je tussendoor kan spelen en je thuis of onderweg van een paar minuten tot een paar uren spelplezier opleveren.

Dans dans, dans
Net uit: de nieuwe Just Dance, editie 2014 alweer. Te spelen op Wii, PS en Xbox en weer goed voor vele uren dansplezier. Zowel in je eentje als met vrienden leuk en wat mij vooral aanspreekt is de World Dance Floor, waar je met en tegen andere dansers van over de hele wereld speelt. Je tegen-/medespelers hoeven hierbij jouw dancemoves niet te zien, dus je kan volkomen anoniem uit je dak gaan in de woonkamer. Voor je het weet ben je uren aan het dansen op weer een fijne selectie van bekende hits en grappige liedjes uit diverse Europese landen (het Italiaanse “Alfonso” blijft uren in je hoofd zitten).

Ratchet & Clank: Nexus
De bekende Lombax (een soort kat) en zijn robotvriend zijn weer terug in een nieuw avontuur op de PS3 (releasedatum 13 november). Ik heb de preview-versie al even mogen spelen en dit belooft weer een fijn spel te worden. Hou je van een spel met humor waarin je mooi vormgegeven werelden ontdekt en je moet vechten, verzamelen en spoorzoeken, dan moet je echt eens kennis gaan maken met deze succesvolle franchise.

Vogel-Jedi’s
Angry Birds kent natuurlijk iedereen, maar wist je dat er vorige maand weer een nieuwe Star Wars- editie uitgekomen is? Zelf ben ik geen Angry Birds-speler, maar wel een scifi-liefhebber –  dus misschien is dit het moment om in te stappen. De release voor PS3 en Vita (eind oktober) leek in dat kader ook interessant, maar nu blijkt dat deze Angry Bird-disc (net als de vorige editie) rond de 25 euro gaat kosten, laat ik hem toch maar aan me voorbij gaan. Hij bevat weliswaar diverse exclusieve levels, maar als je het toch eens wil proberen dan is de iPhone-versie van 4,49 euro een wat meer betaalbare optie.

Sprookjes
Als je van sprookjes houdt, dan zou Wolf Among Us wel eens het spel voor jou kunnen zijn. Net uitgekomen voor de pc en Mac is dit een spel van Telltale Games, die vorig jaar het geweldige Walking Dead-spel maakten. Net als in dat spel gaat het hier om een verhaal dat je als speler helemaal meebeleeft en waarin je regelmatig keuzes moet maken die hopelijk goed uitpakken. Jouw keuzes als speler beïnvloeden het spelverloop wanneer je in de huid kruipt van Bigby Wolf, de sherrif van Fabletown. Het is geen gezellige sprookjeswereld die hier getoond wordt, en dus is Wolf Among Us zeker geen spel voor kinderen. Je koopt het spel in vijf losse delen, wat de game in feite een serie met cliffhangers maakt – een mooie manier van spelen die we steeds vaker zien. Deel 1 is afgelopen weekend uitgekomen.

Puzzelen
Hou je van puzzelen en spreekt een duistere sfeer je aan? Log dan snel in op de appstore voor het gratis The Mansion: A Puzzle of Rooms. De basis van het spel is de klassieke schuifpuzzel, maar al snel worden er nieuwe en verrassende spelelementen aan toegevoegd. Je kan eventueel in-app aankopen doen om je te helpen als de levels moeilijker worden, maar ook zonder extra uitgaven is het spel prima te spelen.

Bron beeld: thinkstock