Noah: ‘Ineens staat Carin voor me, ze is nog mooier dan de vorige keer’

column Noah

Single Noah (33, accountmanager bij een uitgeverij) vertelt elke week over zijn date-avonturen.

Het grind knarst onder mijn schoenen als ik van mijn auto naar de voordeur loop. Een statige, zwarte deur met glas erin. Nadat ik op de bel druk, geeft Stefan me een elleboog. ‘Welkom! De pizza is al onderweg.’ De hal is klein. Als ik mijn jas ophang, raakt de rug van mijn hand een roze sjaal die zo zacht is, dat ik hem stiekem streel. In de woonkamer liggen op een spierwitte leren bank zwarte plaids van teddybeerstof. Lage gouden salontafeltjes, mooi op de juiste manier.

Voor een schuifraam staat een kerstboom vol zwarte en gouden ballen. Alles voelt hip en tegelijkertijd warm en vriendelijk. ‘Vind je het leuk? Ik ben interieurdesigner.’ Stefan biedt me een glas rode wijn aan. Voor ons gamet Ties op een waanzinnig groot tv-scherm. ‘Carin komt zo. Je moet het even met ons doen.’ Ik lach verlegen. Carin is Stefans vrouw en Ties’ minnares. Wat moet ik met haar? Ik weet dat Stefan en Carin swingers zijn en een open relatie hebben. Maar ik weet ook dat Ties zich hier veilig voelt en dat hij het altijd heeft over een driehoeksrelatie.

Lees ook:
Noah: ‘Het gemak waarmee Kirsten ervan uitgaat dat zij hier met kerst nog woont, irriteert me’

‘Wil jij ook?’ Ties wijst naar een levensecht poppetje met een sik dat door een gevangenis rent. ‘Ik ben nu Vincent.’ Uit een goudkleurig doosje dat ik weleens koop voor mijn moeders verjaardag, neemt hij een chocolade kerstmannetje en steekt het in zijn mond. Stefan verdient vast goed met zijn talent. Opeens zit Stefan naast ons. Hij grijpt zijn spelconsole. Zijn poppetje rent nu ook. Ik sta op en staar door het raam naar buiten. De deckchairs staan nog op het terras en ik herinner me de fijne novembermiddag waarop ik hier voor het eerst kwam. Ik zie Carin voor me, in haar roze kanten top en met opwaaiend haar. Ze droeg felrode lipstick en regelmatig blies ze plukjes haar weg die eraan vast kleefden.

Ik vond haar zo mysterieus en aantrekkelijk. Ineens staat ze voor me. Ze draagt een aansluitende zwarte paardrijdbroek die niets te raden over laat. Heerlijke billen. Hoge rijlaarzen en een ecru-kleurige coltrui waarboven haar sproeten lijken te gloeien. Pastelroze blosjes, exact als die van een nimf. Haar huid bleek met een buitengloed. Carin is nog mooier dan de vorige keer. ‘Hai!’ ze kijkt naar mij en tikt zacht met haar rijzweep tegen mijn been. ‘Ik was uit rijden met Zjivago. Jammer dat ik jouw aankomst heb gemist.’

Haar knipoog maakt me week. Ik voel een tinteling in mijn kruis en voel hoe ik halfstijf word. Ik buig een beetje voorover, probeer de zweep af te pakken in een poging te verbergen wat er gebeurt. Stefan en Ties gaan compleet op in hun computerspel en merken het niet. Carin bukt voor de kerstboom en steekt de stekker van het lichtsnoer in het stopcontact. De feeërieke gloed laat haar gezicht glanzen. In de hal klinkt de bel en goddank springt Ties op. ‘De pizza is er!’

De naam Noah is om privacyredenen gefingeerd.

Dit verhaal komt uit VIVA-2020-51. Dit nummer ligt t/m 22 december in de winkel of kun je hier online bestellen.

»BESTEL VIVA ONLINE | KLIK HIER «