Ode aan vriendinnen

Helaas is dit alweer mijn laatste blog hier – Lisette is volgende week weer terug van haar vakantiebreak – dus ik heb lang nagedacht waar ik deze aan zou wijden. Mijn werk? Nee, leuk maar niet heel boeiend. Sport dan? Ook niet, want volgens mij ben ik allergisch voor heel veel varianten daarvan. Mijn omgeving? Ja, maar wat dan precies? En na een avondje gezellig bij een vriendinnetje op de bank kletsen over mijn vakantie en haar avonturen op de Zwarte Cross had ik het opeens. Mijn laatste blog gaat over vriendinnetjes.

Meidengroep
Ik heb veel vriendinnen en dat is best uitzonderlijk. We doen regelmatig meidenavondjes met wijntjes en kaasjes (mmm, zo lekker) of sushi. We gaan met zijn allen stappen, naar de bios of naar het strand. Ook zijn we een aantal keren met elkaar op vakantie geweest. Dat is met 11 meiden natuurlijk helemaal één chaotische bende. Zo heeft een vriendin van mij een keer, in de overtuiging dat ze het goed uitsprak, in het Spaans gevraagd of de ober mee naar het toilet wilde. Terwijl ze eigenlijk de rekening wilde betalen. Ook hebben we een keer per ongeluk het handvat van de wc meegenomen op een dorpsfeest, want dat ding zat los. En ja, we hebben ook wel eens een klein tukje op de stoep gedaan, omdat we te moe waren om naar huis te fietsen. Het is fijn dat er altijd iemand is waar je lol mee kunt maken, maar ik vind het nog fijner dat ze er ook zijn als het niet goed met je gaat.

Slechte tijden
Toen allebei mijn ouders ziek werden, waren zij er voor mij. Vriendinnen kwamen bosjes bloemen brengen, namen mij op sleeptouw naar feestjes, stuurden chocola op en luisterde naar mijn verhaal. Zonder hun is mijn leven een stuk saaier. Ik besef mij heel goed dat ik een lucky bastard ben, maar het maakt niet uit of je 1 of 10 vriendinnen hebt. Het gaat er om dat je het samen leuk hebt, maar niet wegloopt als de een het even moeilijk heeft. Vrienden zijn kostbaar goed en daar moet je in investeren, dus deze blog is voor alle meiden (& jongens) en hun vriendinnen. Dat we allemaal maar een fantastische zomer mogen beleven met veel zon, lachbuien, hilarische momenten en lekker eten.

Thanks voor having me!     

In de vakantie van Lisette Jonkman blogt haar beste vriendin (die toevallig ook Lisette heet) voor Viva. Lees hier haar vorige blog!