Weer een miskoop…

Ik ben op heel veel gebieden uitstekend in staat om te leren van mijn fouten. Er is één prominente uitzondering: online winkelen.

Dat vermaledijde internet
Online winkelen is niet aan mij besteed en dat weet ik. Maar dat vermaledijde internet laat me zo nu en dan kennismaken met merken waar ik nog niet van gehoord had, en dan zie ik hoe geweldig die kleding eruitziet op de online modellen, en dan gaat het mis in mijn hoofd.

Ik zou erbij stil moeten staan dat online modellen nauwelijks verschillen van paspoppen. Dat hoe de kleding er bij hen uitziet, werkelijk niets zegt over hoe die mij uiteindelijk zal staan. Op de een of andere manier vergeet ik dat echter als ik online kleding bekijk. Dan denk ik alleen maar: wat een gave print! Die moet ik hebben! En het is ook nog drie voor de prijs van één!

Ach, het kan altijd nog terug
Dus gooi ik mijn winkelwagentje vol, surf ik voor de schijn van bedenktijd nog wat rond in andere browsertabbladen, en een kwartiertje later heb ik met iDeal de bestelling afgerond. Nog weer een kwartier later heb ik er al spijt van, waarop ik mezelf troost met de gedachte: ach, ik kan het altijd nog terugsturen.

Wederom een punt waarop ik mezelf steevast verkeerd inschat. Ja, natuurlijk kán ik alles terugsturen. Maar zodra de kleding binnen is, wordt mijn beoordelingsvermogen vertroebeld door hoe erg ik ertegen opzie om alles weer netjes in te pakken, naar het postkantoor te brengen en – in het geval van de bestelling die van de week binnenkwam – ook nog zelf de portokosten te betalen voor de retourzending.

Wie weet, ooit
Daar heb ik dus geen zin in. En waar hebben we het ook over: de hele bestelling (drie voor de prijs van één) kostte maar twintig euro. Wie weet gaat dat te krappe shirt ooit nog uitlubberen of val ik eindelijk twintig kilo af, waardoor ik het wél pas. Ik leg het toch maar gewoon in de kast, dan kan ik het hele fiasco zo snel mogelijk achter me laten.

Wie weet, ooit, leer ik eindelijk dat ik niet meer online moet winkelen.

Foto: Kristel Arends Fotografie