Tot ooit?

Wat een rare manier om het nieuwe jaar te beginnen. Met mijn eerste en tegelijkertijd ook laatste blog voor Viva.nl dit jaar. Eind 2013 heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en mezelf een kerstcadeautje geschonken: iets meer (vrije) tijd in het nieuwe jaar. En daar past bloggen voor Viva.nl niet zo goed bij. En dus neem ik afscheid.

Twijfel…
Toch is er twijfel. Er is altijd twijfel. Want wat had en heb ik het leuk hier. Met jullie. Vooral in het begin toen ik tijdens het EK van 2012 mijn debuut hier mocht maken als voetbalvrouw. Wat vond ik het leuk. En wat een luxe ook dat ik twee dingen die ik zo ontzettend leuk vond (schrijven en een internationaal voetbaltoernooi volgen) met elkaar kon combineren. Helaas was het toernooi na vier weken alweer afgelopen en kon ik mijn voetbalpumps en pen aan de spreekwoordelijke wilgen hangen. Dacht ik.

Van Voetbalvrouw tot NieuwsFee
Maar nee, ik mocht blijven. Als NieuwsFee ging ik vanaf juli 2012 vervolgens twee keer per week bloggen over onderwerpen uit de actualiteit. En dat heb ik geweten. Want wat ik schreef was toch vooral mijn eigen mening. En zoals iedereen wel weet; meningen, daar heb je er veel van.

En die werden op Viva.nl niet onder virtuele stoelen of banken gestoken. Gelukkig maar hoor, want ook al was niet iedereen het afgelopen jaren eens met wat ik schreef, het was wel juist de interactie met de lezers die het bloggen nog een extra dimensie gaven voor mij.

Ik mis dat beetje extra…
Maar goed, nu is het dus bijna 2014. De interactie op de site is behoorlijk teruggelopen en dat is jammer. Niet alleen voor mij, maar voor alle bloggers. Het maakt het schrijven als het eten van een overheerlijk prakkie eten, maar zonder jus. De verrukkelijke slagroomtaart, zonder het spreekwoordelijke kersje. Het feestje zonder slingers. Allemaal goed, leuk en lekker… maar het mist net dat eh….tja…dat kleine beetje extra.

Begrijp me goed, ik vind schrijven nog steeds heel, heel erg leuk. En het teruglopen van de reacties is niet de reden dat ik nu stop met bloggen op deze plek. Maar het speelt wel mee, laat ik daar ook heel eerlijk in zijn.

Mijn eigen tijd indelen
Voornaamste reden is dat ik geen deadlines meer wil toelaten in mijn drukke leven. Gewoon lekker bloggen wanneer het mij uitkomt op mijn eigen blogsite. En als dat eens een weekje niet gebeurt, dan is dat maar zo.Geen planning, geen druk. Dus ik ga zeker door, alleen even niet hier.

Normaal gesproken had ik mijn eerste blog van 2014 willen beginnen met jullie allemaal het aller- allerbeste toe te wensen voor 2014. Het leek mij nu meer gepast om daarmee af te sluiten. Maar niet voordat ik jullie heb bedankt voor de afgelopen anderhalf jaar. Ik vond het een top tijd, hopelijk jullie ook.

Ik ga iedereen zeker missen, om nog maar te zwijgen over de andere Vivabloggers. Ik heb mooie mensen ontmoet in dat bij elkaar geraapte talentvolle groepje achter de schermen. De gesprekken ‘behind the scenes’ waren goud waard wat dat betreft.

Maar goed, genoeg geschreven nu. Tijd voor mijn allerlaatste regels op Viva.nl. Daar komen ze: de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar, met veel liefde, geluk en gezondheid. Maak er wat moois van en wie weet, tot ooit!

Bron foto: woodleywonderworks