Openheid over zelfbevrediging

Ineens had ik een eureka-moment; in bed om precies te zijn. Je wilt slapen, maar de gedachten dwalen nog door je hoofd. Juist op die momenten is het dat je denkt: ik kan de slaap nu zo goed gebruiken, morgen moet ik scherp zijn en ’s avonds heb ik nog een late borrel. Slapen. Nu. Op die momenten wordt het alleen maar erger.

Maar deze keer vond ik het niet erg. Ik maalde over de vraag wat vrouwen willen weten. Rare vraag eigenlijk, bedacht ik, ‘wat vrouwen willen weten’. Ik ben een vrouw! Wat wil ik weten? Dat is niet zo moeilijk. Ik wil weten wat mannen vinden: Hoe ze denken over vrouwen, lingerie, standjes, smsjes en online daten. En zo geschiedde, het mannenpanel was geboren.

Nadat het eerste panel in discussie was gegaan over de kwestie ‘zelfbevrediging binnen relaties’, moest ik mezelf toch even achter de oren krabben. De mannen vonden, net als ik, dat dat gewoon moest kunnen. Eén van de mannen zei: “Elke man doet aan zelfbevrediging, ook binnen de relatie en als ze zeggen dat het niet zo is, dan liegen ze’. En ineens dacht ik aan mijn eigen vriend. Wanneer doet hij het dan? ’s Ochtends, voordat hij naar z’n werk gaat? Onder de douche? Heeft hij daar dan zin in, zo vroeg? Of hebben mannen altijd zin? Nee, dat is toch een algemeen aangenomen onwaarheid? En is dat dan dagelijks of wekelijks? Help! Waarom weet ik dit niet? Weten vriendinnen dat ook niet van hun vriend?

Die avond besloot ik het aan hem vragen. We stonden in de keuken, net na de afwas. Ik voelde me een beetje ongemakkelijk, omdat er geen enkele aanleiding was om zo’n gesprek te starten. Maar de vraag zat me inmiddels zo hoog dat ik er ineens uit floepte: “Schatje, hoe vaak trek jij jezelf af? Waar en wanneer?” Triomfantelijk keek ik hem aan, in volle afwachting op het antwoord. Zou het toch gewoon onder de douche zijn? Of in bed? De bank misschien? Nee toch, niet de bank. Hij keek me aan en zei: “Miss no-taboe, allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het eigenlijk bij jou? Doe jíj aan zelfbevrediging? En wanneer?” Shit. Hier had ik niet op gerekend. Mijn zelfbevredigingmomentjes waren iets van mijzelf, iets zonder mannen. En daar wilde ik het bij laten. En so we did.

CC foto: Flora