Opgewonden vrouwen

opgewonden vrouwen

Dinsdag stond er in de Volkskrant een artikel over het boek Wat vrouwen willen van Daniel Bergner. Journaliste Asha ten Broeke had het op zich genomen ons uit te leggen wat wij vrouwen, volgens de auteur wilden. En dat is dus woeste, borrelende, bruisende seks. En dat schrijft Bergner niet omdat hij dat zelf graag zo zou zien, maar omdat wetenschappelijk onderzoek dat bewijst. Dan weet je dat dus.

Eeuwenlang heerst er al het beeld dat ‘goede’ vrouwen van nature kuis, preuts, zedig en monogaam zijn. Is men ervan overtuigd dat vrouwen rustig wachten tot die ene goede genenpartij zich aandient, waarmee ze zich kunnen voortplanten. Dat is immers de taak van de vrouw. Seks om de seks is echt iets voor mannen. Toch?

Neen! Wetenschappelijk onderzoek bewijst achtereenvolgens dat als vrouwen porno kijken, de vagina altijd reageert. Of het nu om seks tussen twee mannen, twee vrouwen, een trio of zelfs apenseks gaat. In de natuur was het al langer duidelijk. Bepaalde apinnen en vrouwelijke ratten hebben een gezonde seksuele lust en nemen zelf het initiatief als ze er zin in hebben. Evolutiepsychologen negeerden dat feit eeuwenlang omdat het niet paste in het beeld van de vrouw als mens of als dier.

Ander onderzoek toonde aan dat de reden waarom altijd aangenomen wordt dat vrouwen minder bedpartners hebben (namelijk dat ze hun knieën bij elkaar houden) ook al niet klopt. Toen vrouwen aan een leugendetector werden gehangen, bleek dat ze ineens veel meer minnaars gehad hadden. Zelfs meer dan de mannen.

Schuddebuikend van het lachen moest ik me vasthouden aan de tafelrand. Wij vrouwen wisten dat natuurlijk allang. Zelfs in Hollywood is het al jaren bekend. Ik moest meteen denken aan ‘the rule of three’ uit American Pie 2. Daarin wordt gezegd dat als mannen hun aantal bedpartners bekennen, je dat altijd door drie moet delen. Bij vrouwen is het máál drie.

Het toppunt van mijn plezier om het artikel kwam toen ik las dat vrouwen veel eerder dan mannen uitgekeken raken op hun partner. Op het gebied van seks dan. Nu weten we de ware reden van al die keren hoofdpijn. Vrouwen houden niet op te verlangen naar seks, maar wel met verlangen naar hun partner, aldus het stuk in de Volkskrant.

Het moet een zware klap zijn voor het mannelijke geslacht. Ja, we raken dus wel degelijk opgewonden. En ja, als we al het aantal bedpartners aan onze man hebben bekend, dan klopt dat dus voor geen meter. En ja, we zijn eigenlijk woeste, op seksbeluste wezens, wiens vagina na het kijken naar seks altijd gereed is. Echter, we hebben niet altijd zin in seks met degene die naast ons in bed ligt. Het enige beeld dat nu nog overeind staat is dat we niet altijd even gemakkelijk in bed te krijgen zijn. Echter, we weten nu tenminste wel waarom.

CC foto: boomtheway