Let the Oscar-madness begin!

oscars 2014

Nog maar een kleine week en we weten wie er allemaal naar huis gaan met de belangrijkste filmprijs van Amerika: de Oscar. Tijd voor een update! Want er is véél te vertellen over de grote awardshow.

Weelderig smullen
Voorafgaand aan het prijzenfestijn mogen zo’n 1500 gasten genieten van een enorm luxe diner. Niet dat er echt van genoten wordt, want grote kans dat 90% van de eters op één of ander koolhydraat- of vetvrij dieet is en de boel laat staan. Dat weerhoudt de organisatie er niet van om lekker groot in te kopen. Zo zijn er 600 kreeften, 13000 oesters, 1500 aardappels, 7500 garnalen en ruim 500 kilo chocolade ingeslagen. Masterchef Wolfgang Puck heeft maar liefst 50 gerechten samengesteld die op de avond geserveerd worden. Hier vind je alle plaatjes, maar let op: niet bekijken als je trek hebt. Grote kans dat je je toetsenbord onderkwijlt.

Gratis facelift!
Niet alleen krijgen de gasten een geweldig diner, maar ook een overvolle en té luxe goodiebag. Benieuwd wat erin zit? Wat dacht je van een thuis-spa (waarde: 2560 dollar), een vakantie in Australië (12000 dollar), een facelift (altijd handig, waarde 5000 dollar) en limited edition-tennisschoenen. En dat is nog maar een fractie van alle presentjes. De totale waarde van de goodiebag: 45.000 dollar. Crisis, waar dan? Ik ga toch maar eens acteerlessen nemen, denk ik. Check hier meer goodies uit de bomvolle bag.

The Wolf of Lego Street
De Oscar-nominaties zijn goed voer voor creatieve breinen. Zo zijn er al veel parodieën gemaakt op de films die kans maken op de prijs voor Beste Film. Ter promotie van The Lego Movie (die trouwens hilarisch is, maar dat terzijde) zijn alle genomineerden in een Lego-jasje gestoken. Zoals deze speelgoedversie van The Wolf of Wall Street. Hier vind je ze allemaal!


People magazine bedacht een superschattige parodie: zij lieten kinderen een paar van de genomineerde films nadoen. Natuurlijk zit The Wolf of Wall Street er niet bij, want het ging misschien iets te ver om de kleintjes drugs te laten snuiven – maar in het filmpje zie je onder meer parodieën op American Hustle, 12 Years a Slave en Gravity. Leuk!

Wat zijn jouw favoriete genomineerden?

Beeld: ANP, Wolfgang Puck, Old Red Jalopy