De Oscars 2014: arme Leo…

oscars 2014

Liever had ik het anders gezien, maar geen enkel uitgereikt beeldje tijdens de Oscars was een échte verrassing. Beste film naar 12 Years a Slave, Gravity won de Oscar voor (onder meer) beste regie en Matthew McConaughey nam de prijs voor beste acteur mee naar huis.

Wat had ik het ‘m gegund, die Leonardo. Die vent levert al jaren de ene na de andere sterke acteerprestatie af, en wat krijgt hij er voor terug (behalve aan elke arm een chickie en miljoenen dollars)? Niks. De teleurstelling was in zijn gezicht af te lezen toen hij hoorde dat collega Matthew de Oscar had gewonnen. Arme Leo.

Gelukkig waren er genoeg leuke momenten tijdens de show. John Travolta had one job: Indina Menzel aankondigen, die Let It Go uit de animatiefilm Frozen ging zingen. Het volgende gebeurde:

John is dyslectisch, dus kans dat zijn verspreking daardoor komt – maar het kan ook zijn dat hij van tevoren te diep in het glaasje/wietje heeft gekeken. Je weet het nooit bij die sterren.
Host van de avond was Ellen DeGeneres. Een veilige keuze: de comédienne is altijd grappig, maar gaat nooit over het randje (zoals Seth MacFarlane vorig jaar wel regelmatig deed). Ik heb haar beste grapjes doorgelezen, maar ik vond ze toch wat flauw:

Over Barkhad Abdi, de Somalische acteur die in Captain Phillips speelt: “He is from Somalia. He is a Sommelier so he knows a lot about wine, and that is impressive. Who’s the wine captain now?!”
“Things are so different now. Last time, for instance, when I was here Cate Blanchett was nominated, Meryl Streep was nominated, Leonardo DiCaprio was nominated, Martin Scorsese was nominated. So different.”

Maar er zaten ook meer geslaagde grappen bij:

Tegen Jonah Hill, die in The Wolf of Wall Street zijn intieme (neppe) delen laat zien: “You showed us something in that film that I have not seen for a very, very long time.”
“Who are we kidding? It’s the Hunger Games. I mean, there are cameras everywhere, you’re starving, Jennifer Lawrence won last year.”

Op naar de jurken! We beginnen met de mooie exemplaren. Van links naar rechts en van boven naar beneden zie je Jennifer Lawrence in Dior, Amy Adams in Gucci en Charlize Theron in Dior. Kerry Washington showt haar zwangere zelf op charmante wijze in deze Jason Wu.

Maar er waren – gelukkig – ook weer de nodige missers. Hoewel échte blunders wel uitbleven. Pharrell Williams was lekker hipster met zijn shorts-tuxedo. Anne Hathaway koos voor een jurk van Gucci. Mooi model, maar het harnas-achtige borstgedeelte is niet al te flatteus. Meryl Streep was ook niet op haar paasbest in Lanvin, maar de beste actrice van de wereld mag alles! Sally Hawkins scoort wat mij betreft weinig punten met haar Valentino.

Bron beeld: ANP, e!Online en Indian Express, Daily Mail