Over de lolobal en smurfensnot

Noem het woord lolobal en ik veer nog steeds op bij de gedachte aan die jeugdliefde. Uren, dagen, weken, maaaaanden ging ik stuiterend door het leven. De blaren hingen aan de binnenkant van mijn voeten, maar als ik merkte dat de bal ook maar een beetje zacht werd,  rende ik naar huis om m’n lolobal aan de pomp te hangen. Om daarna weer keihard verder te stuiteren.

Obsessief stuiteren op de roze met gele lolobal
‘Weet je nog, de lolobal?’ Gisteren viel the magic word. Lolobal. Dan ga ik dus los he, op die lolobal. Die van mij was roze, knalroze, met een gele ring. Zo fel geel dat je me op Google Earth terug had kunnen vinden.  In de jaren tachtig had je alleen geen Google Earth, je deed het met die lolobal dus. Volkomen gelukkig was ik. Dat kan ik wel stellen, ik zweefde. Al was het natuurlijk wat obsessief en dwangneurotisch om meteen 48 uur achter elkaar te willen stuiteren.

Herinner je je de make-up-pop nog?
Nu had (en heb) ik dat wel vaker, dat ik totaal begeistert ben door ‘iets’. In de categorie ‘dingen van vroeger’ noem ik hier nog even: de make-up-pop. Een hoofd. Alleen een hoofd. Een oefenhoofd waar je de lippenstift op leeg kon drukken en knalblauwe oogschaduw op het voorhoofd streek. Alles om je eigen poppengezichtje niet meteen te verknoeien. Maar goed ook, want – beginnersfout –  ik knipte meteen die bos lange synthetische haren af, waardoor ik m’n oefenhoofd op de eerste dag al had verprutst. Aan pruiken voor de make-up-pop had blijkbaar niemand gedacht in die dagen. Poppenhaarextensions, zijn die er inmiddels al? Een gat in de markt, voor wie er in wil springen.

Shampoo opsnuiven in een boterhamzakje
En dan smurfensnot! Alles wat vloeibaar en geparfumeerd was heb ik geknuffeld en opgesnoven in een boterhamzakje. Dreft, vooral veel Dreft, handzeep, wasverzachter, Head and Shoulders. Smurfensnot maken was een hobby waar je alle kanten mee op kon. Toch, die lolobal, dat was het summum. En hij bestaat nog steeds (ha!). Alleen heet hij nu… The Rock’n hopper. Dat rijmt op whopper, maar belooft de ideale work-out. Alleen, waar moet ik als volwassene die lolobalhobby uitoefenen?

CC foto: traindetrainer.