Een gat in de ozonlaag

De nieuwe maandagavond van RTL5 mag er zijn. Om half negen werden we al getrakteerd op de zoveelste Cherso-spinoff Everybody loves Joey, waarin Matsoe Matsoe op zoek gaat naar een vriendinnetje. Eisen: tieten en ‘ze moet niet zo dom zijn als een varken’. Die chick is dus snel gevonden. Nee, hoe anders is dat bij Roy Donders, stylist van ’t zuuden. Hij maakte al eerder furore in Gypsy Girls, de rl-soap over het woonwagenkamp, maar Roy heeft nu zijn eigen programma. Ik heb mijn nieuwste guilty pleasure alweer gevonden.

Mijn twittertimeline liep bijna vast, zo veel mensen hadden iets te melden over deze Brabantse gezelligerd. Dankzij de tientallen promo’s hadden velen lucht gekregen van de show, en dus zat iedereen klaar met thee en chocola. Laat die zachte g’s en glitterpailletten maar komen!

Daarin werden we niet teleurgesteld. De liefhebbers van het Brabantse accent werden getrakteerd op heerlijke woorden als ‘koekwaus’ en ‘godnondeju’. Weet niet of dat nou typisch Brabantse woorden zijn, maar met zo’n zachte g erbij klinkt het toch allemaal wat aardiger. Roy zelf lukte het ook wel om de kijker te vermaken. Zo kwamen we erachter dat de woonwagenkamp-stylist niet voor elven zijn bed uitkomt en zijn dag begint met – jawel! – frikandellenbroodjes, die z’n mam elke ochtend/middag voor ‘m smeert.

Rond het middaguur gaat Roy naar z’n winkel, waarin hij de kampdames voorziet van het nodige stylingadvies. Vooral de huispakken zijn in trek: heel Broekhoven – waar Roy en co. wonen – loopt rond in een flodderbroek en bijpassend sweatshirt. Maar we praten hier niet over een doorsnee effen H&Mmetje, onee: dit zijn blingbling exemplaren met veel, heul veel pailletjes, glitters en foute tijgerprints erop. Dé stijlkenmerken van ons Roy.

Hij is niet alleen een kenner op kledinggebied: ook weet Roy wel raad met haar. Achter in z’n winkel zit een heus kapsalonnetje, waar hij zijn clientèle voorziet van zijn befaamde ‘harde krullen’. Hij spuit haarplukken eerst vol met spray, om ze vervolgens in een mooie krul te stylen. Het eindresultaat is absoluut gypsy-chic. Maar ik vrees wel voor het haar van de dames, of wat er nog van over is dan.

En of dit niet genoeg is, kan Roy ook nog eens een behoorlijk moppie zingen. Ik vermoed dat ‘Harde krullen, ik spuit voor jou een gat in de ozonlaag’ (niet verzonnen) binnen een week op 1 staat in de Sterren.nl-top 10. Gordon, pack your bags.

Kortom: het was me het tv-avondje wel. En vreemd genoeg heb ik nu de sterke behoefte om ook een huispak aan te schaffen. Maar die harde krullen laat ik toch maar achterwege.

Bron beeld: still uit filmpje