Poetsen voor Arie Ribbens

jouw vrouw mijn vrouw vips

Arme Heleen. Zit ze daar met vriendje Bart Meeldijk te vertellen dat ze graag de vrouwelijke Hugh Hefner wil worden, komt ze even later terecht bij Arie Ribbens, die dagenlang geen flauw idee heeft wie ze is. Ja, het was weer een heerlijk avondje Jouw Vrouw Mijn Vrouw Vips, het programma waarbij Bekende Nederlanders hun vrouwelijke zelf of hun vrouwelijke partner uitwisselen.

Konden we vorige week al volop genieten van Robert en Claudia Schumacher en Christina Curry en Ryanne van Dorst, deze week zaten we klaar om de ruil te zien tussen Heleen van Royen en Cea, de vrouw van Arie Ribbens. Dat moest wat worden natuurlijk. Een vrouw die schrijft over sex, een toyboy heeft en graag (half)naakte selfies op social media slingert… ja, dat zou me een aflevering worden. Die Arie zou het er maar warm van krijgen.

Heleen had van tevoren bedacht dat ze gewoon mee zou gaan met de flow. Ze was bang dat ze ergens terecht zou komen waar dienstbaarheid hoog in het vaandel zou staan. Logischerwijze, vond ze later zelf ook, gebeurde dat natuurlijk. Ze kwam terecht in het huis van Arie Ribbens. De zanger van voornamelijk feest- en carnavalsmuziek treedt nog altijd op. Zijn vrouw Cea regelt het thuis. En wel zodanig dat meneer Ribbens er zo min mogelijk last van heeft.

Dus ook Heleen, die zich de eerste dag aan de huisregels van Cea moest houden, kon er om half negen uit om alvast te poetsen voordat Arie wakker zou worden. Dat hield in dat ze ook de plas van de hond overal op kon dweilen. Na een brunch ging hij baantjes trekken in het binnenzwembad en mocht Heleen hem een sigaretje komen brengen. Daarna was het tijd om goedkoop boodschappen te doen en Arie te vergezellen naar een optreden. Het moet gezegd: Heleen paste zich keurig aan, ondanks dat ze Cea wel heel dienstbaar vond.

Cea daarentegen, ging op vakantie. Ze hoefde niet te poetsen, niet te strijken, de tuin niet te doen en het zwembad niet schoon te houden. Dat was lastig, want haar handen jeukten. Ze ging uit eten, maakte net als Heleen selfies (maar dan met kleren aan) en genoot van een ananas in de jacuzzi. Maar toen keerden de rollen om. Cea ging aan de slag, liet een drumstel voor muzikant Bart komen en leerde hem goedkoop boodschappen te doen.

Heleen leerde Arie om te stofzuigen, nam zijn sigaretten af en ging op de bank een tijdschrift lezen. Wel merkte ze op dat de hond binnen had geplast. Arie kon het niet geloven, doopte zijn vinger in het plasje en likte het op. ‘Ja, je hebt gelijk,’ constateerde hij verbaasd, alsof hij nooit gemerkt had dat zijn hond behoorlijk incontinent was. Dat hij daarna stiekem een sigaret ging roken, verbaasde ons dan weer niet.

Het werd tijd om afscheid te nemen. Met een bloemetje wachtte Arie zijn vrouw op en beiden waren erg ontroerd bij het weerzien. Heleen merkte op dat ze zelden twee mensen had gezien die zo vergroeid waren met elkaar. Tja, daar zit je dan als prachtige vrouw met een prachtig lichaam, die prachtige boeken schrijft. De eerste avond maakte ze voor Arie boerenkool. ‘Het is niet warm,’ merkte Arie op. Na een tijdje gaf Heleen toe: ‘Oké, het had warmer gekund.’ Ze wil dan misschien de vrouwelijke Hugh Hefner worden, Arie werd alleen warm van zijn Cea. En dat is gewoon lief.

Beeld: ANP