Prettig potje sterren afzeiken

Ik kijk graag Ranking the Stars. Ik heb hier al een paar keer toegegeven van tv met een niet heel hoog intelligentieniveau te houden en dit programma past daar ook weer perfect bij. Neem 10 ‘bekende’ Nederlanders die elkaar zogenaamd goedbedoeld beledigen en zet Paul de Leeuw ervoor die alles nog even lekker extra aandikt. Ik hou ervan!

Ik zet ‘bekende’ tussen aanhalingstekens, omdat het natuurlijk lang niet allemaal écht bekende Nederlanders zijn. In de afgelopen seizoenen kwamen er regelmatig Hollandse celebs voorbij wiens carrière in het slop was geraakt en die bij Ranking the Stars een centje bijverdienden.

Koning van de parenclub
Voor degenen die het niet kennen, nog even in het kort: in Ranking the Stars is voorafgaand aan de show aan 100 Nederlanders een vraag gesteld, waarop als antwoord één van de 10 BN’ers moest worden gegeven. Hieruit ontstaat dan een top 10. De deelnemers krijgen die vraag ook en maken ieder hun eigen top 10, die dan in de uitzending wordt besproken. Ze mogen dus ongegeneerd hun mening geven over hun collega-celebs.

Zondag was de eerste aflevering van het tiende seizoen en de vragen die voorbij kwamen waren: ‘Wie van deze 10 sterren zou de beste koning(in) zijn?’ en ‘Je gaat naar een parenclub en er zijn maar negen bedjes, wie van deze sterren valt af?’

Smullen maar
Dat was direct flink smullen. Zo werd Xander de Buisonjé meerdere malen pijnlijk herinnerd aan zijn slippertjes die hem zijn aanstaande huwelijk met Wendy van Dijk hebben gekost. Zo zou hij een goede koning zijn, omdat hij gegarandeerd voor meer nakomelingen zorgt dan prins Bernard. En natuurlijk valt hij niet af in de parenclub, want zijn leven is al één grote parenclub.

Voetballer Daniël de Ridder is nooit écht groot geworden in Nederland en moest dat natuurlijk horen. Als hij koning zou zijn, zou hij eindelijk weer eens opgesteld worden bij Oranje en de parenclub is voor hem de enige plek waar hij nog kan scoren.

Patty Brard werd een paar keer geconfronteerd met haar smak van de duikplank in Sterren Springen én haar botoxhoofd en Ferry Doedens werd in de zeik genomen vanwege zijn liefde voor mannen. Iets waar Paul natuurlijk maar al te graag over meekletst. Verder was er nog iets met het vegetarisch pijpen van Georgina Verbaan en kaas, maar ik hou graag mijn ontbijt binnen…

Fitties
En die sterren maar lachen. Als een boer met kiespijn als ze zelf aan de beurt zijn, gierend en schuddebuikend als een collega de sjaak is. Ondertussen wordt er flink van de champagne genipt, dus de sfeer wordt er alleen maar gezelliger op.

Toch schieten sommige geintjes weleens in het verkeerde keelgat en ontstaan er heuse fitties. Zo wisten de makers Viola Holt en Catherine Keyl voor dezelfde aflevering(en) te strikken en blijkt daarin dat die twee hun ruzie van 18 jaar geleden nog steeds niet vergeten zijn. Ik zit klaar met een bak popcorn, laat die bekvechtende B-sterren maar komen!

Beeld: ANP