Proost, lief Viva!

Eten is liefde. Die taart die je zomaar voor iemand bakt, een avondje koken met een vriendin; die momenten worden herinneringen en die momenten brengen mensen bij elkaar. Ik weet nog precies de glazuurbrekende cocktail bij de 5th avenue Rooftop in New York, het eerste etentje met mijn eerste liefde en die aangeschoten kerstavond. Alsof het gisteren was, in plaats van een klein decennium geleden. Dat kan eten doen. Eten maakt herinneringen. God, ik klink als een bakkende Rudolf van Veen, hé?

F*cking Good Food

Opgevouwen in mijn ouderwetse flateau in een zwart shortje en dito T-shirt, tik ik deze laatste Viva-blog, terwijl ik om de zoveel woorden de zwarte bril weer omhoog op mijn neus duw. Anderhalf jaar verder, maar mijn tik-tenue is weinig veranderd. Het enige verschil; ik vond een excuus voor de latté en chocolade naast me in de vensterbank. Er moet toch over geschreven worden.

Ik en mijn liefde voor eten verlaten Viva en starten op een verse nieuwe plek; een eigen foodblog. Een site vol verhalen met bijpassende recepten. F*cking Good Food. Want daar draait het uiteindelijk om. Goed eten. Of het vegetarisch, vis of vlees is. Ik vertel mijn verhalen met bijpassende vegetarische recepten, ik ontdek de restaurants waar ik samen met vleeseters blij van word en schrijf de herinnering bij lievelingsgerechten van ander. En ik blijf vooral altijd op zoek naar f*cking good food.

Dag, lief Viva. Proost.

Afscheidsborrel – Balon43

Ingrediënten
35 ml Licor 43
15 ml vers citroensap
100 ml (sterk) bruisend water
ijsblokjes

Extra
2 ronde schijfjes citroen
1 part sinaasappel

Bereiding
Vul het groot (wijn)glas met veel ijsblokjes en schenk er de Licor 43, het verse citroensap en als laatste het bruisend water bij. Kort roeren en garneer met 2 ronde schijfjes citroen en een sinaasappelpartje.