Rachèl Louise: ‘De combinatie van Russel Brand, John Mayer en Pepijn Lanen chillt ‘m wel ergens, wachtend op mij, toch?’

rachel louise

Rachèl Louise (30) is zangeres en songwriter voor The BlueBirds en haar soloproject. De half Nederlands, half Amerikaanse woont in Amsterdam en schrijft over muziek, overdenkingen en de highs & lows van het muzikanten leven.

Ik ben wel eens verliefd geweest. Getrouwd, gescheiden, en vele fases ertussen in. Dat heeft wel wat met me gedaan maar ik sta inmiddels open voor een nieuwe horizon. Mijn bloed trekt zich alleen vaak terug, angstig om de verkeerde keuze te maken. Want de combinatie van Russel Brand, John Mayer en Pepijn Lanen chillt ‘m wel ergens, wachtend op mij, toch?

En ondanks dat ik m’n hart op m’n mouw draag (ik weet dat dat geen uitspraak is) en ik naar mijn idee een gezonde dosis zelfreflectie heb, vind ik echt iemand dichtbij laten komen vaak too soon. Maar, I’m working on it. Ik geef het zelfs as we speak een kans. Een jongen die ik ontmoet heb op een feestje. Iemand die mij vrij laat zijn in wie ik ben en me ruimte geeft om uit te zoeken wat ik nou eigenlijk allemaal wil in deze wereld. Ook heeft hij brede armen, geen instagram en lacht hij om mijn grapjes.

Lees ook: ‘Elke keer denk ik: waarom kan ik niet gewoon normaal doen?’

Toevallig maakte ik een jaar geleden een verliefd liedje over in bed blijven, de deur niet uit willen met je amore. Ik kende hem toen nog niet, het ging ook eigenlijk niet over iemand. Misschien schreef ik het wel aan de wereld, een subtiele request. De release stond al een tijdje gepland voor april 2020, niet wetende dat ik nu ineens gezellig in quarantaine zou zitten met deze guy. Dat is toch lief(de)?

Disclaimer: ik zit nog steeds af en toe met anxieties en het is niet ineens allemaal soepel, maar ik heb besloten geen uitspraken meer te doen over de liefde en hoe lang ze de tijd krijgt. Tranquilo. Voor nu is het OK, want het voelt goed. En dat is uiteindelijk wat we willen:

Something that feels right, toch?

Something that feels right van Rachèl Louise kun je hier luisteren.

Lees ook: Rachèl Louise: ‘Ik vermaak me enorm met het werk dát ik nog heb’

Beeld: Melissa Scharroo Capribee