Rare wifinamen

Stefan en Shirly wonen vlakbij. Ik ken ze niet. Wel hun wifinamen. Net als die van ‘Dikkepoepzak’ en ‘Gezwollen levertje’

Je wifiverbinding als bijnaam of scheldwoord
Als ik door de straat loop met de hond en de buurman groet me, denk ik dus steevast: ‘Zou jij dat gezwollen levertje zijn? Je bent in ieder geval geen dikke poepzak.’ Ik ga dat natuurlijk niet vragen en zeker niet tegen de wat corpulentere dame verderop zeggen ‘Hey poepzak’, met zo’n amicale schouderklop en een samenzweerderige knipoog om te laten weten dat ik haar wel doorheb.

Wie o wie heeft dan toch die wifinaam?
Dat kan ik niet doen, want stel je voor dat zij niets met draadloze netwerken heeft en haar graatmagere echtgenoot heeft het ingesteld op het moment dat zij een bak Ben & Jerry’s naar binnen zat te lepelen. Brand ik mijn vingers niet aan. Over brand gesproken, er zit ook een ‘brandhut’ in mijn straat. En daardoor brand ik weer van nieuwsgierigheid, want waarom noem je je wifiverbinding brandhut? Ben je dan een exhibitionistische pyromaan 2.0 of hou je gewoon van bier, net als gezwollen levertje.

Wat als er staat: ‘i can hear you having sex’
Een paar straten verderop zit een wifinetwerk dat luistert naar de naam nttokkie. Van de buurttokkie, volgens een vriend. Dat ‘nt’, waar slaat dat op, wilde ik weten. Op het woord ‘niet’, volgens de vriend in kwestie. Als je dan toch een statement maakt met je router, wees dan duidelijk. Gezwollen levertje en dikke poepzak doen dat veel beter. Dan zijn er nog netwerken die ‘vieze enge buurman’ heten. Of: ‘I can hear you having sex’.

Koddige koosnaampjes moet je binnenshuis houden
Dat brengt me op het idee om mijn eigen netwerkverbinding te veranderen in in “Hey, jij daar op nummer 134, hou eens op met die klopboor!’ Mijn eigen wifiverbinding draagt nu een koddig koosnaampje. Het is voor de grap veranderd. Een gebaar van liefde, in plaats van een serenade onder m’n raam, getokkel op een gitaar en een roos tussen zijn tanden. Love by wifi dus, helemaal bij de tijd. Ik zou graag willen zeggen wat het is, maar koddige koosnaampjes moet je vooral binnenshuis houden. Beter voor iedereen. Bovendien is dan het mysterie verdwenen, laat de buren maar lekker gissen.

CC foto: 4braham.