Recept: maak je eigen (polder-)roti

Als vrienden blijven eten, maak ik vaak mijn eigen ‘polder-roti’. Het gerecht noem ik bewust zo omdat anders waarschijnlijk Surinaamse tantes de oorlog met me verklaren. Deze roti-variant is in ieder geval heel eenvoudig te maken en super lekker!

Boodschappenlijst
Voor de pannenkoekjes:
180 gram bloem
Water
Zout (een snufje)

Voor het kipmengsel:
Kerriekruiden, 4 eetlepels
Gemalen komijnzaad, 4 eetlepels (stinkt naar zweetsok, maar maakt het gerecht heerlijk)
1 blik kikkererwten (optioneel, hoeft niet)
300 gram sperziebonen
300 gram kippendijen (kipfilet mag ook; met lamsvlees is het ook erg lekker)
300 gram grote krieltjes
1 ui
1 Maggi-blokje
1 teen knoflook (geperst)

Extra:
4 eieren

Bereiding
1. Je begint met het voorbereiden van de bloempannenkoekjes. Daarvoor doe je 180 gram bloem en 125 ml water (de hoeveelheid is voor vier pannenkoekjes) in een kom. Doe er een klein beetje zout bij en kneed het deeg tot een plakkerige bal. Laat het deeg 15 minuten rusten.
2. Kook de sperziebonen voor ongeveer vijf tot zes minuten. Kook ook alvast de eieren zes minuten.
3. Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in een braadpan/wok. Voeg hier de gemalen komijnzaad en kerriepoeder aan toe.
4. Doe vervolgens de kip in de pan en bak deze rondom. Doe tegelijkertijd de krieltjes in het zakje (met wat gaatjes) drie minuten in de magnetron, daarna kun je ze bij de krieltjes in de pan roerbakken voor tien minuten.
5. Voeg nu uitgelekte kikkererwten toe aan het mengsel
6. Voeg ook een kopje water (200 ml) toe en verkruimel een Maggi-blokje.
7. Laat het mengsel nog zo’n 15 minuten doorpruttelen, wel af en toe omscheppen.
8. Verdeel ondertussen het deeg in vier kleine bolletjes, rol deze uit met een deegroller zodat het vier platte pannenkoekjes zijn.
9. Verhit een koekenpan en bak de pannenkoekjes om-en-om tot ze een beetje knapperig zijn.
10. Verdeel de pannenkoekjes en de eieren op vier borden en schep de sperziebonen en de vulling op.

Eet smakelijk!

Foto Credits: Eelke Dekker

Voor meer recepten of blogs over eten, kijk ook eens op mijn persoonlijk blog bij: Myfoodcamp.nl