Saunaseks

Ik ben deze dagen met mijn man in de thermen. We zijn even helemaal in een andere wereld hier. Een wereld waarin het kennelijk heel normaal is om in het openbaar seksuele handelingen te verrichten.

Nou ja, dat is niet echt waar. Het gaat er niet zo open en bloot aan toe als men hier rondloopt. Maar het scheelt af en toe weinig. Gisteren waren we twee keer – bedoeld of onbedoeld – getuige van saunaseks.

De eerste keer was in het stoombad. Eerst zat ik er samen met Marcel en nog twee anderen in, maar toen ik eruit ging om me te scrubben, dachten de achterblijvers dat de kust vrij was. Tien minuten later kwam ik Marcel uit het stoombad halen en onderbraken de tortelduifjes geschrokken hun vrijpartij. De geluiden die Marcel had gehoord en waar ik een staartje van meekreeg, lieten erg weinig te raden over.

Een tijdje later, in zo’n oriëntaals bad met mozaïektegeltjes. Tegenover ons zaten twee mensen: de man op de bank, de vrouw half over hem heen… met haar hand bij zijn kruis. Eerst dacht ik nog dat ze gewoon een beetje plaagde, maar zijn gezicht kreeg af en toe een wel erg genietende trek en hij moest hard zijn best doen om het niet uit te kreunen.

Tja, sommige mensen worden blijkbaar opgewonden van naaktrecreatie. Dat kan ik me best voorstellen, hoewel ik het niet heb. Maar moet je het dan ook maar meteen doen? Ik vind het nogal walgelijk, om eerlijk te zijn. Het idee dat bepaalde lichaamssappen in het water rondzwerven… jak.

Maar het is vooral het idee dat onze aanwezigheid hierbij bijdraagt aan de spanning, dat me tegenstaat. De kans om betrapt worden is voor sommige mensen een turn-on, dat weet ik ook wel. Ze mogen alleen wel iets meer hun best doen om het te voorkomen. In elk geval houden wij de handjes boven de bubbels.

Bron beeld: thinkstock