Blog Mayke: Ik ben volledig krankjorum

schrijverssyndroom

Man, wat is het heerlijk om even te gaan liggen na een lange werkdag. Ik zet mijn wekker op twintig minuten (dat schijnt de ultieme lengteduur voor een powernap te zijn) en ik leg mijn hoofd op mijn kussen. Wedden dat ik binnen twee minuten… PANIEK!!!

Loos alarm

Mijn lichaam is in opperste staat van paraatheid en mijn hart bonkt in mijn keel. Loos alarm. Alweer. Ik weet niet of het een goed idee was om de eerste maand van het jaar in te plannen om dertig studiepunten te scoren. Voorheen was ik een druktemaker en een zenuwlijer, inmiddels ben ik een stuiptrekkende wandelende zombie met een chronisch trillend ooglid.

Gezakt op plannen

Eén studiepunt staat gelijk aan 28 uur en ik moet er dertig zien te behalen in dertig dagen, volgens mijn briljante planning. Dat is dus 28 uur per dag studeren. Het is dat ik geen wiskunde studeer, anders was ik reeds gezakt op mijn planning. Hoe dan ook, ik ging ervoor. Want wat was nu het ergste dat me kon overkomen?

Volslagen koekoek

Ik had er een mooie studie van kunnen maken, het effect van 840 uur studie binnen 30 dagen op je fysieke en mentale gesteldheid, maar daar had ik helaas even niet zoveel tijd voor. Ik kan je wel iets vertellen over de uitkomsten:
1. Volledig krankjorum
2. Totaal geflipt
3. Volkomen ontoerekeningsvatbaar
4. Algeheel labiel
5. Volslagen koekoek

Schrijverssyndroom

Inmiddels is de maand voorbij en is het wachten op de uitslag. Het studeren is voor nu dus even voorbij, maar dat weet mijn lichaam nog niet. Mijn oogleden weten überhaupt niet meer wanneer ze wel of niet slapen. Overdag ben ik bijzonder labiel, ’s nachts uiterst alert en de grens van prettig gestoord naar zuiver krankzinnig heb ik al lang en breed overschreden. Gelukkig voor mij, schijnen gekte en genialiteit niet ver van elkaar te liggen. Misschien is het dan eindelijk tijd om aan dat boek te beginnen, want volgens mij heb ik acuut het schrijverssyndroom gevat. Zo niet, dan beloof ik bij deze een gedicht vanuit het gesticht.

© Beeld: Privébezit Lees hier meer blogs van Mayke