Seks in de huwelijksnacht

Het was drie uur ’s nachts. De hotelkamer was bezaaid met kleding, enveloppen en rozenblaadjes. Mijn bruidsjurk hing aan de badkamerdeur, het bruidsboeket lag al te verwelken. We keken elkaar aan. Gaan we nog…?

Blijkbaar was dat helemaal geen absurde vraag. Een tijdje terug vierde ik met vier vriendinnen mijn verjaardag. We gingen samen sushi eten. Zoals het hoort als vrouwen bij elkaar komen (tenminste in mijn wereld), ging het binnen de kortste keren over seks. Eerst ging het over zwanger raken, want nog niet iedereen had (genoeg) kinderen. Het ging over wat de beste standjes waren en het beste moment van de maand. Daarna kletsten we over het libido van onze mannen. Dat werd al snel gemijmer over hoe vaak en geil en uitgebreid het in het begin was en hoe ingeslapen en snel het nu is, onder andere door de komst van de kinderen.

Aangezien één van ons net getrouwd was, kregen we het ook over seks in de huwelijksnacht. Vol verwachting keek ik mijn vriendinnen aan. Er viel een ongemakkelijke stilte. De een na de ander gaf toe géén seks te hebben gehad in de huwelijksnacht. Ik was verbijsterd. Als er één nacht is, waarin er echt een potje flink geneukt moet worden, is het toch wel de huwelijksnacht? Maar nee. De een was te moe, bij de ander was de man te dronken (wat overigens best een goede reden is), weer een ander had gewoon geen zin.

Ik begreep daar niets van. Je hebt net de dag van je leven gehad. Je hebt daar staan schitteren in de mooiste jurk die je waarschijnlijk óóit aan zult trekken. De make-up was perfect, het kapsel weergaloos. Je hebt een stap genomen, een grote stap, je hebt je partner verklaard de rest van je leven bij hem te willen blijven, je hebt beloofd voor altijd van hem te blijven houden en dan ga je zonder seks slapen? WTF?

Ja, ook wij waren moe. Ik was bovendien in een half uur dronken geworden, omdat ik de hele dag amper iets gegeten en net voor het vertrek naar de hotelkamer twee wodka-cassis achterover had geslagen. Ik had weliswaar een sexy korset aan, maar daaronder zat een boxershort. Ik had van de pre-weddingstress mega aambeien gekregen en dan is echt niks beters dan een boxer. Ja. Inderdaad. Niet erg geil.

En toch, we keken elkaar aan en ik dacht: dit is de man waar ik de rest van mijn leven van blijf houden. Ook al weet ik inmiddels dat de bovenverdieping tijdelijk gesloten moet worden als hij even uitgebreid heeft zitten poepen. Ook al peutert hij stiekem in zijn neus als hij alleen in de auto zit. En ook al weet ik al die persoonlijke, intieme en vaak niet erg charmante dingen van hem: dit is wel mijn vent. Dus natúúrlijk neukten we de sterren van de hemel. Natúúrlijk deden we het ’s morgens in de douche nog een keer dunnetjes over. Want seks hoort bij het huwelijk. En als je je daar in de huwelijksnacht al niet toe kunt zetten, wat belooft dat dan voor de toekomst?

CC foto: nandOOnline