Fleur’s Blog: seks omdat je zwanger wilt worden

seks doel

“Het verandert alles hoor.” Ik kijk haar aan. We zitten op het terras van café Binnen Buiten. Niks geen romantisch uitzicht op de natuur of een idyllisch plaatsje. Auto’s razen voorbij. Dit is Amsterdam. Maar we zijn gelukkig, we hebben een biertje en de zon schijnt. En we hebben elkaar. Dat is voor nu even meer dan genoeg.

“Maar hoe bedoel je anders?”, vraag ik geïnteresseerd. Ze neemt een slok uit haar glas. “Nou als je besloten hebt om voor een kind te gaan, dan vrij je niet meer zoals vroeger. Toen deden we het als we zin hadden.” Ik voel dat mijn lippen omhoog krullen en mijn ogen beginnen te twinkelen. Dat gebeurt vaak wanneer ik nieuwsgierig word. “Maar nu niet dus?” Ook zij moet lachen. Wetende dat wat ze gaat vertellen eigenlijk idioot klinkt. Haar idiote waarheid. En dat van veel vrouwen.

Wil je meer lezen van Fleur? Bekijk hier al haar blogs >

Timen en dan beentjes in de lucht
“Nou..” vervolgt ze, “ik ben wel aan het timen hoor. Als ik tegen de eisprong aan zit, dan moet het gebeuren. Zoals vorige week, hij wilde ’s ochtends vroeg gaan vissen. Echt niet dat hij het huis uit mag voordat we het gedaan hebben hoor”. We lachen allebei hardop. “En natuurlijk na afloop de beentjes in de lucht he”, voegt ze er nonchalant aan toe. “Helpt dat?” vraag ik, terwijl ik ondertussen mijn haar in een knot doe. “Geen idee. Maar wie niet waagt, wie niet wint.” Ik knik instemmend en geef haar een knuffel.

Wat is het toch fijn om zo eerlijk en openhartig met vriendinnen te kunnen kletsen. Goede vriendschap is echt waardevol. Ik hoop dat haar missie slaagt.

We proosten. Op leven en wat nog komen gaat.

CC foto: Kerem Tapani