Seksen over de grens

Op een feestje van een gezamenlijke vriendin raakte ik in gesprek met C. Zij was in haar eentje drie maanden naar Mexico geweest en daar kon ze de verleiding niet weerstaan: ze was met een hete Mexicaan naar bed gegaan. Terwijl haar lieve vriendje thuis op haar wachtte.
“Ik vind dat dat moet kunnen”, vertrouwde ze me toe. “Weet je hoe ik het zie: op vakantie telt het niet. Als je weer thuis bent, is er niks veranderd in je relatie. Het heeft gewoon geen gevolgen. Volgens mij doen veel meer mensen dit.”

Heat of the moment
Ik wilde dolgraag de moraalridder uithangen en zeggen dat ik zoiets nooit zou doen, maar ik had al een paar biertjes op, en dan ben ik echt stukken eerlijker. Dus knikte ik heftig, zo van: je hebt helemaal gelijk. “Je hebt zeker wel gehoord dat ik op vakantie met een ander heb gezoend. Heat of the moment,” voegde ik daaraan toe, “betekende niks.”

Of dat echt zo was, weet ik niet. Ik denk bijvoorbeeld niet dat mijn vriend het ermee eens zou zijn (ook al denk ik net zomin dat hij er enorm zwaar aan zou tillen). Ik begrijp wél heel goed wat C. bedoelde. Zodra je in het vliegtuig terug naar huis zit, lijkt alles wat er op vakantie is gebeurd alsof het één grote droom. Wanneer je terugkomt met een jetlag is het een waas en later leven alleen de delen waar je foto’s van hebt voort. Van de rest neem je niets meer mee behalve het gevoel.

Complicatieloos kussen
Hoe het dan voelde om met een ander te kussen? Pretty damn awesome. Ik had het nooit gedacht, maar toen ik het eenmaal deed, was er geen vezel in mijn lijf die protesteerde. Ook achteraf heb ik er geen spijt van. Hij was knap, we hadden een leuke klik en ik had er zin in. En ik hoefde niet bang te zijn voor complicaties, want ik zou hem toch nooit meer zien.

Alhoewel ik zelf niet all the way ben vreemdgegaan, kan ik me best voorstellen dat C. ervoor ging – ik kan me zelfs wel voorstellen dat ik het ooit zou doen. En als het zover komt, dan honderd procent zeker in het buitenland. Natuurlijk telt het dan nog steeds wel een beetje, maar toch zeker een stuk minder zwaar.

Beeld: thinkstock
Viva Ongecensureerd is het anonieme account waarmee Viva-bloggers blogs schrijven die ze liever niet plaatsen onder hun eigen naam. Elke week vind je op deze plek een onthullend blog, geschreven door één van de bloggers. Wie welk stukje heeft geschreven, blijft geheim…