Blog MissFlirt: Sex of vlooien?

Het begon allemaal met de leenkat van mijn ouders. Zij waren een weekje weg en poeslief zou bij ons logeren. Hij was nog geen minuut binnen of ik zag hem driftig achter zijn oren krabben. Yikes. Vlooien?

Op zoek naar bewijsmateriaal

Ik word al gauw zenuwachtig van alles wat krioelt, klein en niet aaibaar is, dus besloot ik de dag daarna direct op onderzoek uit te gaan. Met mijn go go gadget-houding speurde ik alle hotspots van de kat af en al gauw had ik keihard bewijsmateriaal in handen.

Oma’s tips

Vlug dook ik achter de computer en googelde naar tips om vlooien te bestrijden. Na enkele kliks belandde ik op een pagina met ‘oma’s tips’. Kijk, daar hou ik van. Oma’s zijn nostalgisch en vertrouwd. Deze oma schreef dat je een grote kom moet vullen met water en een scheutje afwasmiddel, daarin een waxinelichtje moet laten drijven en deze vervolgens in een donkere kamer moet zetten. De vlooien zouden dan op het licht af ‘springen’ en verdrinken in het water. Klinkt logisch en milieuvriendelijk.

Hup, aan de slag!

Geënthousiasmeerd ging ik aan de slag. De slaapkamer en de keuken versierde ik met wat kommetjes, deed tevreden de lichten uit en ging in de woonkamer verder achter de laptop. Ruim drie kwartier later kwam mijn vriend thuis uit zijn werk, hing zoals gewoonlijk zijn jas aan de kapstok en liep naar de slaapkamer om zijn tas te droppen.

Uhmm… sorry?

Plots hoor ik een opgetogen stem uit de slaapkamer roepen: “Wauw schatje, ouwe verleidkoningin!”. Mijn hersens beginnen heftig te ratelen en al gauw vermoed ik waar hij het over heeft: De vlooienvallen! Blijkbaar had hij het spoor van drijvende waxinelichtjes opgevat als een spannende uitnodiging. Wat een grap.

In razend tempo bedenk ik wat ik ga doen en besluit mijn sportavond creatief in te vullen. Heb ik mijn bonuspunten ook gelijk gehaald. Morgen kijk ik in de kommetjes wat mijn vangst is, maar voor vanavond is mijn vangst in ieder geval al binnen.

Door: FleurFlirt

CC foto: Marjan Lazarevski