Ehh… een sex-selfie?!

selfie seks

Vanaf vandaag is mijn woordenschat wederom uitgebreid. Dat gebeurt niet heel vaak dus wanneer dat plaatsvindt, voelt dat als een verrijking. Vandaag niet. Deze ‘aanvulling’ voelde eerder als afbreuk aan mijn vocabulaire.

Of ík een sex-selfie heb?!
Het gebeurde vanochtend, om 10:20u om precies te zijn. Met een grote kop rooibos thee in de aanslag was ik aan het surfen op internet. Zonder veel aandacht opende ik Facebook, las over de eikenprocessierups, checkte mijn mail en scrolde door Twitter. Dat alles deed ik terwijl ik druk koekjes in m’n thee dompelde. En toen was het daar. Een twitterbericht met de vraag of ik al een sex-selfie heb?! Ik verslik me zowat. Full focus. Een sex-selfie? Is dit een nieuwe hype?

Hype
Gebiologeerd opende ik het artikel. Het blijkt inderdaad een nieuwe hype, aldus deze website. Het idee van een sex-selfie spreekt eigenlijk voor zich. Een willekeurige vrijpartij mag zonder pardon onderbroken worden voor het maken van een ‘selfie’ (een foto van jezelf). Dat het maken en publiceren van een foto van je eigen hoofd nog steeds trending is – het liefst één met getuite lippen – is niet nieuw. Maar tijdens de sex? Een soort selfie 3.0.

Puur natuur als je het mij vraagt
Van mij hoeft het allemaal niet zo. Bellende mensen voor de kassa, quality time met vriendinnen die verstoord wordt door inkomende whatsapp-berichten en onlangs fietste een meisje tegen me aan omdat ze te druk met haar telefoon in de weer was. We zijn zo gefocust op de mobiel dat we de aandacht voor elkaar verliezen.

En dan dit. Hét moment van intimiteit en innig samenzijn mag worden gestaakt voor het maken van een foto. Uit Brits onderzoek blijkt zelfs dat 1 op de 5 mensen het doet. Eén op de vijf! Dat is gewoon veel. Noem me ouderwets, maar tussen de lakens ben ik liever puur natuur. Dag telefoon. Welkom liefde!

CC foto: Maria Georgieva