Sjans met de baas

sjans

Eerder regel dan uitzondering. Dat is me afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Bij de koffieautomaat, tijdens de lunch, via de mail, als je achter je computer zit, een bespreking hebt, een bedrijfsuitje, evenement, borrel of na werk op de app… sjans op de werkvloer lijkt haast onvermijdelijk.

811.000 hits
Ik heb het zelf ervaren, hoor het om me heen en Google geeft me in 0,24 seconden 811.000 resultaten gerelateerd aan ‘flirten op werk’. Ik doe een rondje fora waar uitgebreid gediscussieerd wordt over seks met collega’s en met de baas. Wow. Nog een stap verder, seks met de baas. Ik krab me achter de oren en probeer de verklaring te vinden. Dat je je collega’s in de meeste gevallen meer ziet dan je eigen partner, staat als een paal boven water. Maar er moeten meer redenen zijn.

Altijd sjans
Dat mannen in het algemeen geregeld flirten met andere vrouwen is wel duidelijk geworden. En andersom zal het waarschijnlijk niet anders zijn. Dus dat dat ook tussen collega’s gebeurt is een logisch gevolg. Bovendien hebben collega’s vergelijkbare interesses op werkgebied, vaak eenzelfde soort studieachtergrond, geen zorgen om privékwesties of kinderen die besproken moeten worden en altijd genoeg onderwerpen om over te praten (de zaak of klanten). Daarnaast zie je ze nooit in hun joggingsbroek en plassen ze altijd met de deur dicht.

Workshop flirten
Ik lees verder en ontdek zelfs diverse workshops over ‘flirten op de werkvloer’. De insteek hierbij is een sprankelend gesprek te starten, waarbij erotiek vermeden moet worden. Maar in praktijk is dit toch een blurred line? Dat je niet in je jarretels op het bureau van de baas gaat zitten staat buiten kijf, maar een ‘sprankelend gesprek’ lijkt me wel een aanzet tot verleiding. Zal zo’n workshop ‘zakelijk’ flirten het geheel professionaliseren of wordt het daardoor alleen maar aangewakkerd? En is een kleine flirt op de werkvloer überhaupt een issue? Ik ben er nog niet zo over uit.

Wat vind jij van flirten op de werkvloer? Moet kunnen of echt no go?

CC foto: AnnieAnniePancake