Snelle sex-app

geen

Ik ben, zoals zovelen, verslaafd aan mijn mobieltje. Social media, e-mail, spelletjes spelen, muziek luisteren… Ik doe het de hele dag door. Ik vind het daarom ook bijzonder fascinerend om te zien wat voor apps er allemaal bedacht worden. Sommige ontzettend handig, dat je bijna niet weet hoe je ooit zonder kon. Sommige nutteloos, maar wel vermakelijk en zelfs verslavend. Nog altijd hoop ik dat er ooit in mijn eigen hoofd een briljant idee voor een app oppopt, waar ik dan stinkend rijk mee word. Maar ja, wie zou dat niet willen. Alles lijkt ook al bedacht!

Sexpauze

Zoals een app waarmee je met een paar clicks in contact kunt komen met anderen bij jou in de buurt. Voor snelle sex. Dat je onder werktijd benaderd wordt door iemand die een paar honderd meter bij je vandaan zit. Een fotootje, chatje… 10 minuten later lig je bij diegene in bed voor een vluggertje. Weer eens wat anders dan een lunchpauze in de kantine met je doodsaaie collega’s.

Grindr, heet de app. Speciaal gericht op homo’s, maar er is sinds een tijdje ook een heteroversie van, genaamd Blendr. Volgens de makers is ie zogenaamd ook bedoeld om nieuwe vriendschappen te sluiten, maar in de praktijk is het toch vooral sex waar het om draait. Lekker direct: “Snel, makkelijk, discreet en zo anoniem als je maar wil.”

Sex met Geer

Dat laatste is echter iets waar ik mijn twijfels bij heb. Misschien ben je in eerste instantie niet herkenbaar op je profieltje, maar zodra je met iemand hebt afgesproken toch zeker wel? Een vriend van een kennis van me werd onlangs zelfs via Grindr benaderd door niemand minder dan Gerard Joling. Dan vraag ik me toch af: waarom Geer?! En dan raar opkijken als dat soort praktijken bij de roddelbladen terechtkomen. (Locatietechnisch moest het ‘m wel zijn. De Echte.)

De andere kant

Bovendien kan het ook mis gaan. Zo bleek al in de Verenigde Staten, waar er verkrachtingen zijn gemeld. Ook een vergelijkbare app genaamd Skout kampte met problemen, omdat minderjarigen waren aangerand of erger. De sectie voor te jonge leden is daar inmiddels verwijderd, maar wie checkt überhaupt of iedereen wel aan de minimale leeftijdsgrens voldoet?

Onder homo’s is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld, schijnt. ‘Iedereen zit op Grindr.’ Ik vind het maar eng. Je weet nooit wat (wie) je je op de hals haalt. En als het allemaal zo discreet en anoniem is, kan niemand je te hulp schieten als je in de problemen bent geraakt.

Nee, ik heb veel favoriete apps, maar Grindr zal daar nooit een van zijn. Ik hou het wel bij BeJeweled.

Beeld: Thinkstock