Blog Sophie: Stop de tijd!

sophie

Het is alweer mei. Over vier maanden wordt onze middelste vier en gaat ze voor het eerst naar de kleuterschool. Een gevoel in me zegt: stop de tijd!

Het zal wel aan het ouder worden liggen, toch? Of aan de drukte? Op de een of andere manier gaat de tijd steeds sneller. Ik liep in 2015 gevoelsmatig al een jaar achter en het is alleen maar erger geworden.

Ergens wil ik dus eigenlijk NU stoppen met werken en me de komende weken alleen nog maar toewijden aan mijn middelste. Gezellig samen dingen doen. Elke dag naar de speeltuin. Gewoon, omdát ze de middelste is.

De oudste, onze Prinses op de Erwt, weet wel de aandacht op te eisen. Met haar alleen – en geen werk – had ik nog voldoende tijd voor balletles, uitjes en uren puzzelen. Met de Misthoorn was dat al wat minder. Ten eerste omdat de oudste ineens vond dat ze ook weer gevoerd moest worden bijvoorbeeld (ik at een jaar lang met klotsende oksels geloof ik).

En dan de jongste, die heeft mij straks nog twee jaar voor zich alleen. Met haar twee zussen op de basisschool kan ik ook met haar weer uitputtend veel speeltuinen bezoeken en samen op dansles gaan.

Nummer twee is gewoon echt de middelste. Overal hangt ze een beetje tussenin. Zindelijk worden pakten we pas laat aan. En terwijl haar zus door al onze stimulans op haar derde al tot tien kon tellen in het Engels, telt de Misthoorn amper tot tien in het Nederlands.

En het erge is: ze vindt het ook best. Als je aan de oudste vraagt wat ze graag wil doen, is het vrijwel altijd iets met haar vader of met mij alleen. De middelste geeft standaard als antwoord: met iedereen naar de speeltuin.

Misschien is het wel goed zo, en heeft ze geen behoefte aan meer, maar ergens knaagt het toch bij mij. We hebben een goede band, zij en ik. Hetzelfde karakter, dezelfde humor, dezelfde luidruchtige emoties. Dat klikt zo lekker. En voor mijn gevoel heb ik daar te weinig van genoten.

Dus heb ik haar maar opgegeven voor een voetbalclinic. Dan kunnen we nog voor de zomervakantie begint nog heel even wat samen doen. En haal ik haar gewoon net wat eerder van het kinderdagverblijf dan haar zusje. Of zo.

De tijd is veel te snel gegaan. Bijna vier. Zelf roept ze al een jaar dat ze naar de Grote School mag. Ze heeft er ontzettend veel zin in. En ze is er ook echt aan toe. Zij wel. Van mij mogen de komende maanden nog een heel jaar duren.


 

Journalist Sophie Fleur (36) is getrouwd en heeft drie kinderen. 

Lees ook:

Borstvoeding
Lijnen

Incasseringsvermogen

Zindelijk
Nachtje weg
Mank
De tevreden poeper
Mijn dochter is een kleptomaan

Beeld: Jan Fornan