Blog Sophie: Vakantie

dochter

Ben je nu al wakker? Nee, we gaan nog niet op vakantie, het is vijf uur ’s nachts! Ga terug naar bed. O nee, nu heb je je zussen ook wakker gemaakt met je gegil. Hier, pak mama’s telefoon maar en ga samen filmpjes kijken. En niet te hard!

Hou op met op het bed te springen. Nee, papa is geen glijbaan, papa slaapt. Ja, hij wel ja. Vooruit, kom maar naar beneden dan. Ja, ik kom mee. Ja, ik kom echt. Trek niet aan mijn voeten, ik sta echt op. Ga maar alvast! O, is het traphekje nog dicht? Ja, ja, ik kom.

Nee, we gaan nog niet op vakantie. Het is half zeven! We vertrekken pas vanmiddag. Na de boterhammen, ja. En voor het avondeten. Heb je al wat speelgoed uitgezocht voor onderweg? Ga dat maar lekker doen. Nee, we nemen geen klei mee in het vliegtuig. En ook geen speelzand. Omdat dat niet kan. Omdat het dan een troep wordt. Welles! Omdat het niet mag van de piloot, oké. Dan mag jij als enige niet meevliegen. O, niet huilen lieverd, we nemen het wel mee in de koffer, oké?

O, hè hè, ben jij ook beneden. Heb je je spullen al gepakt? Hoezo nog niet? Jezus, jij hoeft maar één koffer te pakken en ik vier! Nee, natuurlijk neem ik geen vier koffers mee. Ik moet ze pakken voor mezelf en onze drie kinderen. Ja, dat is inderdaad zo gedaan, als ik eraan toe zou komen. Blijf jij nu beneden dan? Nou, voor de kinderen. Hoezo zijn ze boven?

Jezus jongens, moet dit nu? Zo kan ik jullie koffers toch niet pakken? Waar zijn de kleertjes die ik had klaargelegd? Hoezo in bed? Vadertje en moedertje spelen? Nou lekker dan, kan ik alles weer gaan opvouwen.

Leg terug! Ja, die broek nemen we wel mee. Sterker nog: die trek je aan. Nee, je kunt geen prinsessenjurk aandoen in het vliegtuig. Omdat dat niet handig is. Nietes. Omdat IK HET ZEG!

Hoezo hoef ik niet zo te schreeuwen? Als jij dan op die kinderen let. Ik wist wel dat ik gisteravond de koffers al had moeten pakken. Ja, jij zei dat we nog genoeg tijd zouden hebben. Jongens, leg mama’s ondergoed terug! Ook die witte! Ja, dat is een grote onderbroek ja. Mag ik op vakantie ook iets aan wat lekker zit? Nee, dat is ook niet sexy. Ik vraag aan jou toch ook niet een tanga aan te doen? Hoezo is dat nou ineens belachelijk?

Nou, hè hè, de koffers zijn gepakt. Wil jij ze nog even wegen? Hoezo zit er te veel in? Wie neemt er ook vijf paar schoenen mee op vakantie? Pak gewoon je slippers in zeg. Hè? Dat zijn mijn hoge hakken! Hoezo zitten die in jouw koffer? Maak het nou zeg, ik bepaal zelf wel welke schoenen ik draag. Welke? Nou, die Birkenstocks natuurlijk. En nee, dat is niet sexy nee. Hallo, ik heb ook vakantie.

Moet er nog iemand plassen? Nee? Zeker weten? Nou kom dan maar, de auto in. Naast elkaar ja. Nee, je kunt niet voorin. Omdat ik daar zit! Nog even een laatste check hoor. Wacht even, rijd even terug, staat het gas uit? Even controleren nog.

Hoezo moet je plassen? We zijn net onderweg! Ik heb het nog gevraagd. Nee, nu kunnen we niet meer omkeren, anders missen we het vliegtuig. Hoezo, waar is Muis? Heb je die niet meegenomen? Mama koopt wel een nieuwe knuffel op het vliegveld. O schat, niet huilen, we keren wel om.

Hier heb je Muis. Stil nu maar. Nee, ik ga niet nog meer knuffels pakken, jij hebt Minnie al. Hoezo moet Skye ook mee? Die verlies je alleen maar. Oké, oké, ik ren al.

Zo kunnen we nu eindelijk weg? Raar hè, zo’n leeg huis ineens. Leeg en stil. Erg stil. Euh…

Nou lieverds, geef mama maar een dikke kus. Veel plezier in Spanje! Niet huilen, papa is er toch ook nog? Mama haalt jullie over twee weken weer op. Ja, hallo zeg, ik heb ook vakantie! En die vier ik thuis. Alleen.


Elke week schrijft voormalig docente geschiedenis en journalist Sophie Fleur (34) een blog voor VIVA Mama. Ze is getrouwd en moeder van drie dochters.

Lees ook:

Borstvoeding
Buisjes
Zindelijk
Nachtje weg
Zomerverjaardag
Dinoplaatjes
Schaamte
Even op bezoek