Suit up!

Het pak past ze als een tweede huid. Moeiteloos. Schoenen glimmen, haar zit altijd goed. Diepe donkere ogen doen me wegdromen als een tienermeisje bij Dirty Dancing. Ze lijken altijd te weten wat ze doen en toch hebben ze een bepaalde nonchalance. In een sluier van sigarenrook spelen ze met het leven. Harvey Specter, Mike Ross. Twee fictieve personages uit de Amerikaanse advocatenserie Suits laten me veranderen in een kwijlend weekdier. The magic of the suit.

Scheve slippertjes

Een man in goed pak is pure seks. Dus; Suit up! Barney Stinson’s catchphrase in How I Met Your Mother vat in twee woorden samen wat ik maar al te vaak denk. Komt er in Nederland bij iedere Billy een tegeltje  ‘Doe maar praktisch, dan doe je al gek genoeg’? Het lijkt zo. Men neme; een zonnige dag, een terras en een drankje naar keuze. Ga zitten en kijk. Het is de parade van afgedragen jeans, scheefgelopen slippertjes en T-shirts met ondefinieerbare printjes. Mannen in vale korte broeken met harige kuiten en lekker praktische mannenschoenen die net een bierdouche teveel hebben gehad, sloffen voorbij. Geen Harvey’s, geen Mike’s, geen Barney’s. Het is toch ook veel te heet voor mooi?

Legen – wait for it – dary! 

Suit up, Nederland! Suit up! Vrouwen, ga eens op je hoogste hakken naar de schouwburg, ga uit als een New Yorker of stift op een gewone maandagmorgen je lippen in fel rood. En lieve mannen, trek gewoon eens dat pak aan. Zomaar voor mij. Jullie maken dan mijn dag. And that would be legen – wait for it – dary! Awesome.

CC foto: CQ