Tegenstribbelende vrouwen. Hot!

toscaanse bruiloft

‘Hoi. 1900 belde op, ze willen graag hun nieuwsberichtje terug.’ Dat dacht ik toen ik gister op Facebook dit bericht tegenkwam.

Vrouw die het initiatief neemt? Bah.
Johan Nijenhuis heeft blijkbaar aandacht voor zijn nieuwe film De Toscaanse Bruiloft nodig, want hij liet weten dat hij een seksscène opnieuw heeft laten monteren. De regisseur liet zijn nieuwe film – die gaat over een bruiloft in Toscane, echt waar – zien aan een testpubliek. Enthousiasme alom volgens Nijenhuis, behalve over een seksscène waarin het personage van Sophie van Oers Jan Kooijman aan zijn stropdas de slaapkamer in sleept. Veel te gedurfd en gewaagd volgens de proefkijkers, want het vrouwelijk (!) publiek vond het maar niks dat het initiatief in dit geval bij de vrouw lag.

Uit Urk?
Kan ook écht niet, natuurlijk. Als er gesekst gaat worden, moet dat uiteraard door de man in gang gezet worden. Vrouwen hebben niks te vertellen. Tenminste, zo denken deze vrouwen. Ik weet niet waar Nijenhuis zijn testpubliek vandaan heeft gehaald, maar het zal wel uit Urk of Staphorst zijn, ofzo. Het bericht wordt namelijk nog erger, want toen de scène werd gewijzigd in een fragment waarin Sophie terughoudend reageert op Jan en zelfs een beetje tegenstribbelt, beoordeelden de proefkijkers de film ineens met vier of vijf sterren.

Aanrandings-twist
Dat klinkt een beetje als aanranding, maar het zal wel aan mij liggen. Van mij hoeft echt niet een vrouw per sé het initiatief te nemen, al zou het wel verfrissend zijn. Ik kan zo uit mijn hoofd geen bekende sexy filmscène herinneren waarin de vrouw de man de slaapkamer binnensleept. Andersom genoeg. Dus het was best leuk geweest als Sophie inderdaad Jan een slinger aan zijn stropdas had gegeven. Het verontrust me nogal dat er überhaupt vrouwen zijn die zo’n scene niet kunnen waarderen, maar erger vind ik het dat ze de film hoger beoordelen wanneer er een soort aanrandings-twist aan wordt gegeven. Is de vrouw van nature zo onderdanig dat ze dit leuk vindt om naar te kijken? Het klinkt mij niet al te fijn in de oren. Ik sla De Toscaanse Bruiloft in elk geval even over – al had ik sowieso al geen plannen om de film te bezoeken.

Wat vinden jullie? Geslaagde wijziging, of heeft dit testpubliek een vreemde mening?
© foto: ANP