Thank you for the Music!

geen

Ik luister geen muziek tijdens het werken, werken doe ik doorgaans ik totale stilte. Maar soms heb ik zo’n dag, dan gaan die luidsprekers vol open.

We hebben het allemaal wel eens, zo’n dag dat het gewoon niet loopt. Een dag waarop je slecht nieuws hebt gekregen, of gewoon zo’n dag waarop je alles goed bedoelt, maar alles wordt verkeerd geïnterpreteerd. Zo stil als het normaal moet zijn op mijn kantoor, zo blij ben ik dat er iets als muziek bestaat wanneer ik een echte rotdag heb.

Keihard
Het grappige is dat, wanneer je muziek opzet in een bepaalde stemming, dat ook echt op een flink volume moet. Dan zit je niet te wachten op een achtergrondmuziekje, het moet loeihard door de speakers en het liefst wil je de teksten woord voor woord meebrullen, alsof je woorden op de klanken van de muziek alle negativiteit uit je leven verbannen. En ergens is dat natuurlijk ook wel zo.

Bridget Jones
Fijn is dat het niet altijd vrolijke muziek hoeft te zijn. Het mag dan fantastisch zijn om de blije liedjes van Hairspray mee te brullen, het geeft net zoveel voldoening om met tranen in je ogen een of andere trieste ballad mee te snotteren. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst Bridget Jones Diary keek, en die scène zag waarin Renée Zellweger in al haar eenzaamheid het liedje ‘All By Myself’ meebrulde. Fantastisch vond ik dat, heerlijk heel eventjes zwelgen in je eigen zelfmedelijden (om daarna natuurlijk weer op te krabbelen en je rug te rechten).

Bridget Jones
Vandaag is een ‘knal het maar door de speaker’ dagje, en dat kan gelukkig want de buren zijn hard aan het boren en Robin is een dagje met z’n tante naar de dierentuin. Wat ik precies ga luisteren? Ik weet het nog niet, maar ik weet wel dat er minstens wat Robbie Williams, een paar boybands en een shitload aan muziek uit de 90′s voorbij gaat komen.

Er zijn een hoop dingen waar ik dankbaar voor mag zijn in mijn leven, mijn vrouw, mijn zoontje en Scarlett Johansson. Maar vandaag ben ik extra dankbaar dat er zoiets bestaat als muziek, want na al die jaren blijf ik het ongelooflijk vinden wat voor kracht en energie je daaruit kunt halen!

Abba had gelijk!
Beeld: keeweeboy / 123RF Stockfoto