Tinder, the game

tinder

Vorige week was ik in Newcastle. Ik overnachtte in een hotel boven een bar/club die ongetwijfeld wel eens voorbij gekomen is in Geordie Shore; zwarte muren, een overvloed aan paarse lampen, veel te harde matige muziek en een klantenkring die ofwel verveeld voor zich uit kijkt (nog nuchter), ofwel zich halfnaakt over de dansvloer drapeert (stomdronken). Ongeveer het soort tent waar ik in Amsterdam met een grote boog omheen zou lopen, maar in dit geval moest ik er toch echt doorheen om bij mijn hotelkamer te komen. Nog even overwoog ik om me in het feestgedruis te storten, maar uiteindelijk besloot ik dat naar tongende dronken snollen kijken via de tv een stuk aangenamer is dan op 50 centimeter afstand.

Meekijken
Getuige de populariteit van Geordie Shore, ben ik vast niet de enige die geniet van het kijken naar iets te ordinaire types die zoveel mogelijk willen scoren. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om me zelf zo te gedragen, maar door op veilige afstand mee te genieten, kan ik toch iets van mijn innerlijke slet kwijt. Wat dat betreft is het net zoiets als meekijken op Tinder; dankzij vriendinnen die me rare reacties en onbeschaamde foto’s doorsturen, voel ik me ook even vrijgezel.

Daten als spel
En toen opeens kwam ik op een briljant idee. Wat als je nou een Tinder-achtige game maakt, waarin je als niet-vrijgezel toch je nieuwsgierigheid kwijt kan? Geen app, maar een mobiele game die de beste dingen van Tinder en Geordie Shore combineert. Waarin je bijvoorbeeld een fictieve persoonlijkheid aanneemt en dan probeert zoveel mogelijk likes te krijgen. Natuurlijk krijg je punten voor iedere keer dat je scoort – nog nooit was dat werkwoord zo toepasselijk als in deze game (nouja, en in sportgames dan). Uiteraard kun je je successen delen, zodat je ook de mogelijkheid hebt om ex-scharrels op te fokken met je nieuwe veroveringen. Iedere ruzie daarover levert je uiteraard ook punten op, maar sex met je ex zorgt wel voor een lagere algemene rating dus op dat punt is het belangrijk om een goede strategie te bedenken. Uiteraard kies je aan het begin van het spel het ideale uiterlijk voor je alter-ego, maar eventuele extraatjes zoals extensions en fake tan moeten verdiend worden tijdens de game.

Viva-bonuslevels
Ik zie een kanshebber; game-ontwikkelaars van Nederland, luisteren jullie? Meld je bij mij en we maken hier binnen de kortste keren een succesvol spel van. Moeten jullie wel beloven dat er exclusieve bonus-levels komen voor de Viva.nl-lezeressen natuurlijk…

© Beeld: ANP

Meer blogs van Jedidjah lezen? Klik hier.
Of via Twitter: @julianoomen