Blog Fleur: Tinder voor professionals

computer

Inmiddels zijn we er allemaal aan gewend. Niks geen taboe meer. Tenslotte doet tout vrijgezel Nederland eraan mee en menig feestje wordt gevuld met gesprekken over deze super handige vleeskeurigsapp. Tinder.

Tinder passé?
Maar na de zoveelste foto waarbij de man trots een vis in z’n hand toont en je op een gegeven moment zelfs foto’s begint te herkennen, lijkt je enthousiasme langzamerhand een beetje af te nemen. Tenslotte zijn de meeste chats uitgelopen tot niets, een paar tot een eenmalige afspraak en een enkele keer zelfs in een zoen. Maar een vaste relatie, neuh.

LinkedUp
Waar iets in populariteit afneemt, komt er altijd weer iets nieuws voor in de plaats. En is het niet zo dat 50% sjans heeft de werkvloer en 10% zijn levenspartner via het werk gevonden heeft? Katjingg, moeten de makers van deze nieuwe datingapp gedacht hebben! Met LinkedUp kun je namelijk daten via je Linkedin-profiel!

Voyeurisme
Deze app is vergelijkbaar met Tinder, maar dan gebaseerd op je Linkedin-profiel én foto. Een soort daten voor professionals? Gebleken is dat niet alleen recruiters Linkedin gebruiken om foto’s en profielen te checken. We vinden het nog altijd heerlijk om te kijken naar anderen, hun foto’s, wat ze doen, gedaan hebben en hoe groot hun netwerk eigenlijk is. Maar om dit nu actief in te zetten om de ware liefde te vinden? Ik weet het niet.

Ik zie het al voor me: Dit is Joost, geen idee wat hij doet, leuk vindt of hoe oud hij is, maar zo ziet hij eruit in pak en met z’n haar strak in de gel. Oh ja, en hij is accountant.

Daten?

 

CC foto: Highways Agency