Tippen met de sterren

Slecht nieuws, daar heb ik even genoeg van. Tijd dus voor wat meer positieve berichten.

Gulle gevers
Zoals een nieuwtje dat ik vorige week las over Brad Pitt en Angelina Jolie. Na Angelina’s zware tijd vond manlief Brad het wel eens tijd om zijn geliefde in het zonnetje te zetten. Op Angie’s 38e verjaardag werd ze dan ook getrakteerd op een heerlijk diner in een Japans restaurant in Berlijn. Maar niet alleen de actrice werd verwend, ook het aanwezige personeel werd in de watten gelegd: Brad liet 1400 euro achter, terwijl de rekening ‘slechts’ 800 euro bedroeg. Dan praat je dus over een niet-schamele fooi van 600 euro. Da’s nog eens een lekker werkdagje! De serveerster die de tip ontving, was zo lief om het geld met haar vijftien collega’s te delen. Blijft er 37,50 de man over, maar toch.

900 dollar fooi
Dit bericht maakte me gelijk nieuwsgierig naar het tipgedrag van andere celebrities, want daar zal ongetwijfeld wat over bekend zijn. Een snelle Google-ronde leerde me dat onder meer Barack Obama niet op de kleintjes let. Een biertje van 2 dollar rekende hij af met een briefje van twintig en hij hoefde geen geld terug. Ook Beyoncé is absoluut geen gierigaard, want na een etentje in New York liet ze een fooi van 500 dollar achter. David Beckham slaat echter alles. Na een rondje drankjes en hapjes met wat voetbalgenoten bedroeg de rekening 100 dollar. David hield zich echter niet aan de gebruikelijke twintig procent fooi en plakte gewoon een extra nul achter de rekening, waardoor de serveerster 900 dollar in haar zak mocht steken. Wow!

Krent Barbra
Slechte tippers zijn er helaas ook. Wat zeker kwalijk is in Amerika, waar de fooi een groot onderdeel uitmaakt van je uiteindelijke salaris. Barbra Streisand is zo’n krent. Ze vraagt zonder blikken of blozen 450 euro voor één concertkaartje – er wordt gefluisterd dat ze zo’n 150 miljoen bezit – maar lekker gul tippen, ho maar. De zangeres liet slechts een fooi van 10 dollar achter, terwijl de restaurantrekening 450 dollar was. Het schijnt dat ze ook niet al te vriendelijk is tegen het bedienend personeel. (Er is vast iemand die haar dit weekend van een drankje of hapje heeft voorzien. Verhalen, graag!)
Ook Sean Penn had gedineerd voor zo’n zelfde bedrag, maar hij liet zelfs helemaal geen tip achter. En dat terwijl de acteur zo’n 120 miljoen op zijn bankrekening heeft staan. Foei. Dan sluit ik af met Britney Spears, die iemand van parkingservice tipte door wat muntjes op de grond te gooien. “Hier is je fooi”, aldus de zangeres. Netjes hoor.

Zijn jullie gulle tippers, of geef je alleen wat extra’s als je tevreden bent over de service?

Bron foto: Eva Rinaldi