Trend? Bekende ‘vrouwen van’ beginnen gezonde foodblogs

Was je vroeger ‘de vrouw van’ een bekende man, dan was je gewoon huisvrouw zoals zoveel vrouwen, of werd je zijn manager. Of pr-dame. Of personal assistant. Tegenwoordig begin je een foodblog.

Een tijd geleden begon de trend dat ‘vrouwen van’ gingen acteren en presenteren. Nada van Nie. Quinty Trustfull. Leontine Borsato (al draaide die daarvoor al leuk bordjes om). En Natasja Froger, eerder secretaresse en stewardess, besloot in 2006 dat ze ook wel wat op tv kon. Ze werd het gezicht van Hart in Aktie en van latere emo-programma’s à la Bonje Met De Buren. Pareltjes, en een echte carrière voor Natas. Eerlijk is eerlijk, die burenruzies oplossen doet ze leuk.

In de pen
Later klommen bekende eega’s liever in de pen. Voor tijdschriften goedkoper dan echte schrijvers natuurlijk, en vaak een leuker gezichtje. Amanda Krabbé (van Martijn, maar inmiddels geloof ik ook al niet meer) schreef columns in Kinderen én in VIVA. Ja, ze rondde een taalstudie aan de Universiteit af, maar was ze ook zo snel gekozen als ze niet de ‘vrouw van’ was?

Sylvie van der Vaart (Meis) schreef voor Grazia een bijzonder ‘openhartige’ wekelijkse column. Pippa Middleton (okee, zus van) mocht stukjes gaan tikken voor een Brits tijdschrift. Maar waarom eigenlijk? Dan Estelle Gullit (oh, Cruijff), die een reeks ‘serieuze interviews’ in Beau Monde deed. Hoogtepuntje.

Bloggen is hip
De laatste hype: beroemde echtgenotes die een blog starten. En dan liefst iets met eten, of gezondheid, of nog beter: een mix van beide. Topchef Sergio Herman’s vrouw Ellemieke (eerder nog presentatrice) heeft nu een healthy foodblog voor kinderen (en aan de foto’s te zien heeft ze genoeg tijd om poppetjes van stukjes wortel te kleien).

En dan heb je Vivian Reijs (ex-Ewbank), die aan het culinair bloggen is geslagen. Alleen gezonde dingen, dan – geen Oreo’s in huize Viv. Een shake hier, een interviewtje daar. Bijvoorbeeld met Leontine Borsato, over diens gezonde eetgewoontes (vast ook véél groene smoothies). Is de cirkel weer mooi rond! Wie volgt?

Foto: Vivonline.nl