Trouwen met Jennifer

2013 stond weer bol van de goede films, series en muziek. Daarom vroeg ik aan de bloggers wat zij het liefst keken en luisterden in het afgelopen jaar. In het vorige blog konden jullie al de favorietenlijstjes lezen van Yvette, Chantal en Lara. Maar waar moest Lisette dit jaar om gieren? Van welke film genoot Daisy het meest? En aan welke game raakte Jedidjah verslingerd?


Lisette

Favo film: Gravity. Suuuhuuhuuupervet. En ik weet dat het niet allemaal realistisch is, meneer Neil deGrasse Tyson, maar I don’t give a shit. Of Catching Fire? Ik ben echt een sucker voor Jennifer Lawrence. Ik wil met haar trouwen.
Favo serie: Geer en Goor NATUURLIJK! Ik heb ze zo gemist en nu heb ik eindelijk weer iedere week mijn fix aan hijglachjes en slechte grappen gehad.
Het liedje van het jaar vond ik toch wel Blurred Lines. Ik vind het nog steeds een supertof nummer en dat terwijl ik het al 3029840 keer heb gehoord. Hetzelfde geldt trouwens voor Do You Love Me At All van Jett Rebel.

Daisy
Favoriete nummer: Diamonds van The Boxer Rebellion! Fantastisch nummer, draai het keer op keer op keer. Stukje dat me raakt:
Never wanna hide the truth from you
Just hang my head head what I put you through
I wasn’t good enough
When what’s done is done love
When it’s all said and done.
Favoriete serie: Breaking Bad! Geniaal, niet te doen, zo verslavend!
Favo film: The Great Gatsby! De film is fantastisch. Ik heb een zwak voor Leonardo. Ook al is-ie geen barman en heeft-ie geen baard. Ik maak voor Leo een uitzondering. Wat een acteur! En de film is op en top. De kostuums! Alles uit die tijd is zoooo vet en mooi en oehlala! En het verhaal is hartverscheurend.

Jedidjah
Favoriete boek: De Oceaan aan het Einde van het Pad van Neil Gaiman. Als je van John Irving, Stephen King of Roald Dahl houdt, zit je goed bij Gaiman, die veel mooie boeken, strips en series schreef maar nog nooit zo aangrijpend als hier. Een verhaal over de wonderbaarlijke gebeurtenissen van een 7-jarige jongen en zijn bijzondere buurmeisje die haar vijver een oceaan noemt en beweert dat haar familie van ver voorbij die oceaan komt…
Favoriete serie: ik had Breaking Bad heel lang naast me neergelegd omdat het onderwerp me niet aansprak, what was I thinking!? Wat een serie, waarin veel risico’s worden genomen (laag tempo, lange scenes, experimentele momenten) maar juist daarin bewijst dat je niet doorsnee hoeft te zijn om een groot publiek te bereiken. De serie is dit jaar afgerond dus als je ‘m nog niet kent: perfect om achter elkaar uit te kijken (5 seizoenen).
Favoriete game: Bioshock Infinite is voor mij de onbetwiste topper, een spel met niet alleen geweldige gameplay maar vooral een unieke sfeer. Het spel speelt zich af in 1912 op het vliegende eiland Columbia, een Amerikaanse parallelle wereld die doordrenkt is van godsdienstwaanzin, racisme en technologische ontwikkelingen in combinatie met plattelands-gemeenschapszin. Je speelt met hoofdpersonen Booker en Elizabeth, die een bijzondere rol blijken te spelen in de ontwikkeling van Columbia. Vanaf het eerste moment word je het spel ingezogen en de ontwikkeling en ontknoping van het verhaal is ingenieus en ontroerend. Een spel dat je bijblijft zoals een goede film dat ook kan.

© beeld: ANP